Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Manel Prat, sobre el cas Quintana: “No puc garantir que sigui l'última versió”

Manel Prat, a l'esquerra, en una compareixença parlamentària anterior.
Barcelona —

El responsable dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha admès aquest dimarts que no descarta que sorgeixin novetats en el cas d'Ester Quintana que obliguin al departament d'Interior a canviar la versió oficial. “No els puc garantir que aquesta sigui l'última versió”, ha afirmat, en referència les últimes informacions proporcionades, que admetien mesos després com els integrants de la furgoneta DRAGÓ 414 van ser al lloc dels fets i van disparar una salva. “Podria aparèixer un vídeo que esclarís què va passar exactament”, ha afegit Prat, després que alguns vídeos aportats per la defensa de Quintana hagin qüestionat en el darrer any la posició d'Interior.

El cap dels Mossos, que compareixia per segona vegada a la comissió que estudia el material dels antiavalots -creada a la pràctica per analitzar el cas Quintana-, ha subratllat que el canvi de versions denota la insistència del departament per buscar la veritat: “A mesura que hem anat investigant hem descobert coses que no acabaven d'encaixar”, ha afirmat. “Mai no hem ocultat informació”, s'ha defensat Prat, però ha matisat: “potser no sempre hem sigut precisos”.

Una vegada més, el director de la policia catalana ha reafirmat que no es van disparar bales de goma durant l'operatiu de la vaga general del 14 de novembre passat De les informacions internes recollides després de la vaga, “no es desprèn que la Brigada Mòbil utilitzés pilotes de goma”, ha mantingut. Unes afirmacions que han fet enfadar a més d'un diputat -David Fernández (CUP), el més contundent-, en considerar que Prat no pot estar del tot segur que no es disparés cap bala de goma. Sobretot després que el cap de la Brigada Mòbil, Marc Caparrós, declarés ahir davant el jutge que el recompte de pilotes de goma un cop acaba la intervenció policial és “millorable”, i en no hi ha cap document que acrediti que tornen tots els projectils.

A la sala del Parlament hi ha acudit també Ester Quintana, que ha coincidit per primera vegada amb el cap dels Mossos, a qui acusa de ser el màxim responsable de la seva pèrdua d'un ull durant l'operatiu policial de la vaga general del 14 de novembre passat. Quintana va denunciar els fets, ara en fase d'instrucció al jutjat número 11 de Barcelona i sota secret de sumari. I precisament aquesta ha estat l'excusa de Prat per no entrar a respondre algunes de les preguntes que li han formulat els parlamentaris durant més de dues hores.

Un bon nombre de grups parlamentaris -ICV, PSC, PP, C's i CUP- ha demanat la dimissió de Prat per les succesives incoherències -directament “mentides”, segons més d'un diputat- transmeses des d'Interior. ERC, per la seva banda, ha preferit no fer-ho, igual que CiU.

Etiquetas
stats