Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Marea Blanca de Lleida convoca milers de persones contra el Consorci Sanitari

Manifestació de la Marea Blanca de Lleida aquest dissabte sota la pluja / @MareaBlancaLL

Siscu Baiges

Lleida —

Un aiguat persistent no va desanimar els milers de manifestants que van recórrer els carrers de Lleida, aquest dissabte, per expressar la seva oposició a la creació del Consorci Sanitari de la província de Lleida. Convocats per la Marea Blanca lleidatana, activistes en defensa de la sanitat pública de tot Catalunya s'han citat a la capital del Segrià per aturar la posada en marxa d'un consorci que temen que faciliti la privatització de serveis fins ara públics i que aquesta nova forma d'organització es repliqui a les províncies de Girona i Tarragona.

Gerard Sala, membre de la Marea Blanca de Lleida, explicava, en acabar la manifestació, que s'havia convocat “per demostrar al Govern que ha d'aturar el Consorci, perquè és la porta d'entrada a les estratègies de privatització i a la seva còpia a Tarragona i Girona”. Sala va qualificar de “extraordinària” la participació en la protesta, que va acabar a les portes del local de CiU a la capital del Segrià. Al seu torn, Josep Martí, portaveu de la Plataforma pel Dret a la Salut, va afegir que “avui ha nascut la Marea Blanca de Catalunya”.

La Marea Blanca de Lleida ha estat molt activa en la seva oposició a un Consorci Sanitari que el departament de Salut insisteix a dir que manté el caràcter públic del servei. Les seves explicacions, però, no convencen els activistes lleidatans, que han convocat unes 250 mobilitzacions en els darrers 9 mesos i han recollit 38.500 firmes contra el Consorci en un mes i mig.

Els organitzadors de la protesta van calcular en tres milers els participants, entre els quals hi havia els secretaris generals de UGT i Comissions Obreres, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, i dirigents polítics com Joan Herrera, coordinador d'Iniciativa per maniCatalunya-Verds. Tots ells van acabar xops però satisfets d'una convocatòria que ha estat de les més nombroses que s'han fet a Lleida els darrers temps.

Etiquetas
stats