eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

La PAH exigeix que s'apliqui la nova llei catalana per evitar els talls de subministraments

La legislació impulsada pels col\·lectius socials obliga les companyies a contactar serveis socials abans de tallar l'aigua, la llum o el gas a les famílies

- PUBLICIDAD -
Central de Gas Natura empapelada amb el text de la ILP Habitatge

Central de Gas Natura empapelada amb el text de la ILP Habitatge João França

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i l'Aliança contra la Pobresa Energètica segueixen exigint l'aplicació de la llei 24/2015, sorgida de la ILP que van portar al Parlament de Catalunya. Aquest dijous s'han centrat en les companyies subministradores i han empaperat centrals de Gas Natural, Agbar i Endesa amb el text de la llei aprovada al Parlament.

Més enllà de les mesures en matèria d'habitatge, la llei recull el principi de precaució, segons el qual les empreses subministradores no poden efectuar el tall del servei a cap persona sense contacte previ amb els serveis socials perquè determinin si es troben o no en situació de vulnerabilitat. Els promotors de la ILP denuncien una "vulneració repetida i sistemàtica" d'aquest precepte per part de les subministradores.

L'Aliança contra la Pobresa Energètica denuncia diversos casos en que s'han tallat subministraments a persones vulnerables i exigeix a la Generalitat que apliqui la llei per multar les empreses subministradores que no compleixin amb les garanties que dóna la llei.

Després d'empaperar la central de Gas Natura Fenosa, un grup d'activistes de la PAH i l'APE han ocupat el metro per dirigir-se a les oficines d'Agbar. Des d'allà han seguit cap a Endesa i finalment a l'Agència Catalana de Consum, a on han fet entrega de denúncies de casos de talls de subministraments produïts des de l'entrada en vigor de la llei 24/2015 i han exigit que s'apliqui la llei i se sancioni a qui la incompleix.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha