Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El PP fa campanya repartint octavetes xenòfobes al barri amb més immigració de Barcelona

Octaveta repartida pel PP de Barcelona al Raval

Arturo Puente

Barcelona —

El PP català està posant en pràctica una campanya l'eix central de la qual és el discurs anti-immigració que tan bons rèdits li va donar la legislatura passada a Badalona. En els últims mesos els populars han llançat missatges a diferents municipis de la província on prometen “netejar” les localitats, vinculant immigració i inseguretat. Així va ser a l'Hospitalet, on la candidatura de Sonia Esplugas va fer una bustiada amb fulletons que proposaven exigir “un mínim de 5 anys d'empadronament per accedir als serveis socials complementaris” i es comprometia a “limitar la proliferació de locutoris, basars i kebabs”.

Aquest dimecres la candidatura d'Alberto Fernández Díaz, que es presenta per la capital catalana, ha anat un pas més enllà i ha repartit al Raval, el barri amb més taxa d'immigrants de la ciutat, octavetes en què pot llegir-se “el Raval no pot convertir-se en un gueto islàmic”. Una frase que, com recorden en el seu partit, el regidor havia repetit en diverses ocasions, però que mai havia estat plasmada en cartells. De fet, són els únics fulletons del PP barceloní que citen un barri en concret, on l'elecció del barri no és en absolut casual.

El “model Albiol”, que carrega contra la població migrant, és quelcom més que una nota a peu de pàgina a Barcelona. En multitud de municipis catalans el PP està atiant el mateix discurs, vinculant immigrants i inseguretat i fent propaganda electoral de tall xenòfob. A Rubí la candidata Mònica Querol s'anuncia amb la frase “A Rubí, els llocs de treball per als rubinencs. ¡Primer els de casa!”. A Cornellà, el candidat del PP, Daniel Serrano, ha triat com a eslògan electoral “No a la gran mesquita de Cornellà”. També a Sant Adrià han aparegut aquest dimecres cartells on es pregunten “¿estàs fart de l'incivisme dels immigrants il·legals?”. A Mataró, la proposta de l'alcaldable popular José Manuel López és una auditoria per “controlar” les ajudes socials a immigrants.

Aquest tipus de missatges s'han estès per tot el PP català, fins a constituir l'espina dorsal de les seves propostes electorals. El partit sempre havia carregat cap a aquest discurs a Catalunya, però en aquesta campanya l'ha aguditzat en veure perillar la seva posició, llastat pel bon moment d'una força com Ciutadans, que competeix per un electorat similar. Els de Rivera també ha utilitzat el discurs anti-immigració, reclamant la prohibició del vel o proposant que alguns serveis sanitaris siguin vetats a persones sense nacionalitat espanyola.

Resposta a Albiol a Badalona

Mig centenar de persones convocades per la candidatura guanyem Badalona en comú s'han concentrat davant la seu del partit per “netejar Badalona del PP”, en resposta als cartells de l'actual alcalde. Amb escombres portades de casa s'han dedicat a escombrar fulles amb la cara de diversos càrrecs del PP.

Etiquetas
stats