Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puigdemont se sotmetrà a la qüestió de confiança el 28 de setembre

Puigdemont se sotmeterà el 28 de setembre a la moció de confiança

elDiario.es Catalunya

La qüestió de confiança a què se sotmetrà Carles Puigdemont ja té data: el 28 de setembre, quan es complirà un any i un dia de les eleccions que van dur Junts pel Sí al Govern de la Generalitat. El president ha defensat aquest dimecres en la sessió de control del Parlament que aquesta data és l'apropiada per a un debat “serè deslligat d'altres consideracions”.

En una resposta al diputat de Junts pel Sí Jordi Turull, Puigdemont ha expressat que d'aquesta qüestió de confiança en depèn “culminar el procés” independentista, unes paraules que serveixen per passar la pilota a la CUP. Va ser la negativa dels anticapitalistes a aprovar els pressupostos de 2016 el que va empènyer Puigdemont a anunciar una qüestió de confiança per calibrar el seu grau de suport a l'Executiu.

Amb aquesta data Puigdemont tanca la porta a que la qüestió de confiança es pugués celebrar abans de l'11 de setembre, tal com va demanar Joan Tardà, per afrontar la Diada amb “alegria i optimisme”. Aquell mateix dia la coordinadora general del PDC, Marta Pascal, ja va desautoritzar el líder d'ERC i li va demanar no “despistar-se”.

Etiquetas
stats