eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Rajoy avisa a Mas que no té "res a dialogar" sobre la sobirania nacional i la unitat d'Espanya

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha defensat aquest dissabte la unitat d'Espanya i la sobirania nacional que recullen els articles 1 i 2 de la Constitució i ha advertit a l'Executiu català que encapçala Artur Mas que sobre aquests dos aspectes "res" té que "reformar ni de dialogar".

- PUBLICIDAD -
Rajoy asegura que todo estará "infinitamente mejor" al final de la legislatura

Mariano Rajoy i Javier Arenas

A la cloenda de la XX Interparlamentària que el PP ha celebrat a Còrdova, Rajoy ha assegurat que el PP creu que els espanyols han de seguir "vivint junts" com han fet "tota la vida". "Som el país més antic d'Europa i nosaltres no volem posar duanes als sentiments que ens uneixen des de fa segles. Ni volem aixecar fronteres entre enllaços que no es poden trencar ni entre afectes que no es poden superar", ha emfatitzat.

El cap de l' Executiu ha reafirmat el compromís del seu Govern amb la Constitució, que estableix les "regles de joc" i "normes de convivència" que es van donar entre tots i que garanteix els drets i llibertats dels espanyols. És més, ha dit que la Carta Magna ha produït una situació d'"autogovern que és la més gran que hi hagi hagut mai en la història del nostre país".

Rebutja una reforma de la Carta Magna

En aquest sentit, ha explicat que la Constitució "afirma la sobirania nacional", que implica que són els espanyols els que decideixen sobre "tots els temes que afecten els espanyols". I encara que es pot reformar, abans de fer-ho seria "bo" saber "per què". "Jo no veig en aquest moment que condueixi a cap part la reforma de la Constitució", ha destacat, un missatge dirigit als socialistes, que plantegen una reforma constitucional per buscar una sortida al problema català.

Per a Rajoy, el que és "irreformable" és el que diu la Constitució en els seus articles 1 i 2, ja que la sobirania nacional és del conjunt del poble espanyol. "I jo d'aquest assumpte res he de reformar ni de dialogar", ha asseverat, un missatge contundent que marca les línies vermelles del diàleg que està disposat a tenir amb el Govern català.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha