Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Surt del CIE el jove que va denunciar xantatges de la Guàrdia Civil

Captura del vídeo amb el testimoni de Belletti

elDiario.es Catalunya

Queda en llibertat després de dies tancat al CIE de la Zona Franca de Barcelona el camerunès Renaud Nyame, conegut com a Belletti entre els seus amics. Fa un mes es van publicar gravacions que mostraven com la Guàrdia Civil li havia ofert papers a canvi d'informació. Després de la seva denúncia, diverses entitats de drets humans van demanar la seva posada en llibertat, que aquest dimarts s'ha fet efectiva.

Belletti surt en llibertat en el marc d'una sol·licitud d'asil que està tramitant i segueix oberta. “Aquest és el motiu tècnic, però es tracta d'una victòria col·lectiva d'haver visibilitzat aquesta situació”, assegura el seu advocat Andrés García Berrio. Mentre està pendent d'aquesta petició d'asil, Belletti té garantit que no serà deportat. “Mentrestant treballarem perquè la seva situació pugui estar regularitzada, donat que és parella d'una persona que té la nacionalitat espanyola”, assegura l'advocat.

Es tracta del primer immigrant que es querellarà contra la Guàrdia Civil pels dispositius policials de la tanca de Melilla. Abans d'entrar a Espanya Belletti va ser retornat en calent al Marroc en un dels seus intents de saltar la tanca, el passat 1 de maig del 2014. La setmana passada García Berrio va anunciar que interposarà una querella criminal en un jutjat de Melilla contra el cap del dispositiu policial aquell dia per un presumpte delicte de prevaricació, perquè havia de conèixer, segons els denunciants, que estava realitzant una acció il·legal.

“Ara espera que continuï tot aquest procés de denúncia per canviar la situació a la frontera sud”, explica l'advocat encara que Belletti es troba en llibertat.

Etiquetas
stats