Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Unió sotmetrà a votació de la militància seu 'full de ruta' per a les eleccions de setembre

UDC someterá a votación de la militancia su 'hoja de ruta' para las autonómicas

Europa Press

El secretari general del comitè de govern d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, ha anunciat aquest dissabte que la formació democristiana elaborarà el seu propi 'full de ruta' per a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre i que el sotmetrà a la votació de tots els militants en una consulta.

Entre aplaudiments dels assistents al Consell Nacional d'Unió, que té lloc a l'Hospitalet de Llobregat, Espadaler ha dit que el partit “celebrarà una consulta oberta a tota la militància d'Unió perquè es pugui pronunciar respecte a la 'full de ruta' que elaborarà el comitè de govern”.

Segons Espadaler, la direcció del partit redactarà el full de ruta, que s'explicarà per tot el territori i se sotmetrà a la consideració de la militància.

“L'encreuament de camins en què ens trobem és transcendent i per això hem de ser capaços de resoldre des del diàleg i des de l'expressió màxima de la democràcia, i no hi ha expressió més gran que la d'un militant un vot a l'hora de decidir el camí de futur que volem seguir com a partit polític”, ha afegit.

Espadaler ha defensat que Unió ha de definir “amb claredat” els seus plantejaments per a les eleccions del 27S, sense discutir el 'full de ruta' o el ritme que marquin altres formacions ja que UDC és un partit sobirà.

“Segurament els militants d'UDC tenen visions que no són exactament homogènies, però tenen la capacitat de trobar sortides a la línia d'allò que som: un partit nacionalista, que ambiciona l'autogovern d'aquest país, i un partit humanista que no sacrificarà tota la seva política econòmica i social a la qüestió nacional, ni viceversa”, ha assegurat.

Espadaler no ha concretat el calendari per a l'elaboració de la 'full de ruta' i de la consulta interna perquè ha dit que la prioritat ara és la confecció de les llistes per a les eleccions municipals.

Etiquetas
stats