Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau critica a l'ONU la política europea d'acollida de refugiats: “Ens avergonyeix”

Ada Colau a l'ONU

elDiario.es Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat a les Nacions Unides el paper d'Europa en la crisi dels refugiats i ha demanat que es produeixi “un canvi radical” en les mesures d'acollida en territori europeu.

“Ens avergonyeix profundament que avui morin milers de nens i nenes, persones grans i malaltes, homes i dones ofegades en el nostre mar Mediterrani, passant fred o penitència a les fronteres d'Europa. No és propi de ciutats que volen ser del primer món i exemple dels Drets Humans”, ha dit l'alcaldessa.

Colau també ha requerit l'ajuda de Nacions Unides “perquè ens ajudin per convèncer els estats d'Europa a canviar radicalment les polítiques que avui s'estan fent” respecte la crisi humanitària que viu el continent. “Si Europa vol continuar sent un referent internacional de democràcia i de Drets Humans ha de canviar radicalment la seva política”, ha reblat.

Colau ha intervingut en la reunió preparatòria de la conferència Hàbitat III de l'ONU, que se celebrarà a Quito del 17 al 20 d'octubre amb l'objectiu de coordinar esforços entre els governs locals i regionals per a un desenvolupament urbà sostenible les pròximes dècades.

Fora de la sala de conferències de l'ONU, Colau ha abocat les seves crítiques cap al Govern de Mariano Rajoy, ja que, al seu parer, “la resposta de l'estat espanyol és sempre que no, que és la seva competència i que no ens deixa ajudar . No té sentit”.

Colau ha emmarcat les seves crítiques a la política europea sobre els refugiats en una denúncia contra l'especulació i “el neoliberalisme salvatge de les últimes dècades”. “Per acabar amb les polítiques enfront de la desigualtat o d'acollida dels refugiats hem de cooperar amb els estats. Si no ho fem, estem tots en joc. Ningú es lliura d'això”, ha insistit.

L'alcaldessa també ha recordat que els moviments ciutadans, des del zapatista de Mèxic fins a la Primavera Àrab o l'onada d'indignats del 15-M, que aquest diumenge ha complert cinc anys, “han de omplir-nos d'esperança” perquè “no hi ha millor notícia per a la democràcia que la ciutadania compromesa i responsable ”.

Etiquetas
stats