Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Escorcolls i un detingut en una operació a Barcelona contra la venda ambulant

Manifestació contra les actuacions de persecució dels manters / ENRIC CATALÀ

João França

Les polítiques socials promeses per l'Ajuntament de Barcelona per fer front a la venda ambulant segueixen convivint amb una actuació policial que ha revifat especialment en els últims dies. Aquest dilluns un gran desplegament de la Guàrdia Urbana ha escorcollat dos pisos en un operatiu contra la venda ambulant. Fonts properes al col·lectiu de manters expliquen que els agents han entrat al matí a un pis al barri del Besòs on hi havia set venedors ambulants, un dels quals ha estat detingut, i un ha resultat ferit fugint de la policia quan han irromput a l'immoble.

Des de l'Ajuntament de Barcelona asseguren que no és una operació contra manters sinó en matèria de propietat industrial, i que els pisos escorcollats eren dipòsits de material en grans quantitats. Des del col·lectiu de suport als venedors remarquen que el material requisat no els permet seguir treballant i que el gran desplegament d'antiavalots de la policial municipal al barri contribueix a criminalitzar els venedors.

L'operació de la Guàrdia Urbana es produeix en el marc d'una investigació en matèria de propietat industrial, però només una setmana després d'un gran desplegament coordinat amb la Policia Portuària i els Mossos d'Esquadra per evitar la presència de venedors ambulants al Port de Barcelona. El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, va assegurar que l'operatiu es mantindria durant els següents dies per “donar un missatge ben clar de que no hi ha zones a la ciutat on es pugui practicar la venda ambulant il·legal”.

Uns dies més tard la tinenta d'alcaldia de drets socials Laia Ortiz presentava un seguit de mesures en clau cooperativa per buscar solucions a la problemàtica. Va presentar juntament amb ERC una Taula de Ciutat que permeti aprofundir en mesures d'autoocupació i emprenedoria per donar una sortida legal als venedors ambulants.

Etiquetas
stats