Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

'Sí crític' de la CUP a la confluència amb Guanyem Barcelona

La gent que es va quedar fora de l'acte de presentació de Guanyem Barcelona / EDU BAYER

elDiario.es Catalunya

La CUP de Barcelona es pronuncia per primer cop sobre la proposta de Guanyem Barcelona d'impulsar una candidatura àmplia de cara a les municipals amb un comunicat sobre la seva postura davant les eleccions de 2015. Tot i que en els darrers dies alguns dels seus militants havien mostrat una postura molt crítica amb el projecte a les xarxes, la formació aposta per la confluència, però veuen “amb moltes reserves i limitacions” la invitació a ICV.

“La voluntat de la CUP sempre ha estat la d’anar més enllà de la pròpia organització amb la voluntat de participar d'una candidatura aglutinadora del màxim d'agents polítics, socials i personals, i ho continua sent”, afirmen en el comunicat. En aquest sentit reivindiquen les Trobades Populars Municipalistes que impulsa la CUP de Barcelona juntament amb persones vinculades a diferents moviments socials, veïnals i culturals de la ciutat, entre ells diverses persones que treballen en impulsar Guanyem.

La CUP de Barcelona considera que Guanyem Barcelona comparteix la seva valoració crítica del model de ciutat així com el diagnòstic segons el qual es donen les condicions per impulsar una candidatura àmplia que combati el model de “Marca Barcelona”. Per això consideren que “aconseguir una confluència entre espais generats amb vocació de trobada amplia, és una veritable oportunitat per a la ciutat”.

Remarquen que no han rebut “cap proposta ni oficial ni formal encara” de Guanyem, però que pararan atenció per conèixer “la seva metodologia i temporalització i com es pretén construir una futurible candidatura rupturista i mitjançant quins espais de participació i decisió es farà”.

Crítics amb ICV

La gran crítica de la CUP, com ja venien expressant els seus militants, es dirigeix a la invitació a ICV. “Considerem que aquesta formació política ha estat responsable activa del model Barcelona i de les formes de 'fer política' que volem capgirar”, diuen. Per això veuen “amb moltes reserves i limitacions” la inclusió d'ICV.

“Iniciativa i Esquerra han participat d'alguns governs, municipals o autonòmics, i cal demanar-los responsabilitats per les coses que han fet, i ho hem fet”, diu Ada Colau, una de les portaveus de Guanyem Barcelona, en entrevista amb Catalunya Plural. “Ara bé, hi ha diferències. Hi ha uns partits que són responsables i altres que se'ls pot acusar més aviat de covardia o de seguidisme de decisions d'altres, perquè han estat en minoria i no han tingut tanta capacitat per decidir les polítiques. Tot i això recalco que són responsables.”

Per Colau, “el més important és que tant Iniciativa com Esquerra han donat missatges que eren conscients que calia renovar-se, que calia canviar la política, que estaven escoltant el missatge de la ciutadania i que estaven en processos interns d'ampliar les pràctiques democràtiques”. Ara tenen l'ocasió de demostrar-ho. I en qualsevol cas, això no vol dir que no els criticarem el que sigui criticable“, conclou.

Etiquetas
stats