Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El fiscal d'Estrangeria denuncia mancances al CIE de Barcelona

Interior del CIE de Barcelona. EFE

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Fernando Rodríguez Rey, fiscal d'Estrangeria de Barcelona, ha posat de manifest algunes deficiències de serveis, instal·lacions i reglament del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) del barri de la Zona Franca, a la capital catalana. En el seu informe del 2012, al qual ha tingut accés la Cadena SER, Rey denuncia que l'absència de reglament sobre el funcionament i organització d'aquests centres deixa els interns sense garanties jurídiques, una situació que deriva en la vulneració dels seus drets, en aquest cas segons els activistes que fa temps que s'oposen a la figura del CIE.

En la memòria de què es fa ressò la Cadena SER, el fiscal, que visita periòdicament el centre, senyalaria diverses mancances dels CIE: la falta de serveis socials -només disponibles al matí-, d'assessoria jurídica i assistència psicològica. Pel que fa a les instal·lacions, lamenta que no hi hagi lavabos a les habitacions ni espais habilitats separats per als interns que estiguin malalts.

Entre els àmbits que el fiscal troba acceptables, hi hauria el tractament dels funcionaris. A més de destacar que s'ha millorat el sistema de videovigilància als espais comunitaris, per tenir controlades les incidències i l'assistència mèdica a les persones.

Etiquetas
stats