Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els carrers de Barcelona clamen en defensa de la plurisexualitat

La marxa al seu pas pel carrer de Pelai

João França

Barcelona —

La manifestació del dia de l'alliberament LGTBI que se celebra a Barcelona des del 1977 s'ha centrat aquest any a reivindicar les plurisexualitats sota el lema “Les plurisexualitats trenquen binarismes. Entre pera i poma, escullo macedònia”. La marxa ha començat a la plaça Universitat amb un minut de silenci en record de les víctimes de l'atemptat d'Orlando, ha baixat per la Rambla i ha acabat a la plaça Sant Jaume amb un minut de silenci en record de Juan Andrés Benítez, mort per la policia davant de casa seva al Raval.

La marxa ha comptat amb diversitat de lemes i col·lectius, amb moltes reivindicacions sectorials, com grups de migrants LGTB, col·lectius de joves, trans o col.lectius plurisexuals.

“A les persones plurisexuals se'ns ha considerat un mite”, han dit els membres de la Comissió Unitària 28 de Juny que han intervingut al final de la protesta. Han volgut remarcar que les identitats plurisexuals no sempre han estat acollides en la lluita LGTBI. “Se'ns veu com a aliats i no com a part d'aquest nucli”, han lamentat. En canvi, han destacat que, “a més de les opressions que ens afecten a totes i les de les identitats amb qui interseccionem, ens afecten especialment la bifòbia i el monosexisme”.

Els convocants han volgut remarcar la importància de les interseccions. Així, han volgut destacar que les dones plurisexuals es veuen més afectades per les violències masclistes i que el monosexisme carrega especialment contra les persones trans.

Etiquetas
stats