eldiario.es

Menú

Preacord a Panrico: 745 acomiadaments en tres anys i rebaixa d'un 18% del salari

La planta de Santa Perpètua de la Mogoda, la més castigada, perdrà el 42% de la plantilla abans del 2014

El pacte signat per UGT ha de ser ratificat per CCOO després de les assemblees de treballadors

- PUBLICIDAD -
UGT "plantará cara" ante "cualquier intento de Oaktree" de trocear Panrico

Concetració de treballadors de Panrico a la planta de Santa Perpètua / EFE

Preacord en el conflicte de Panrico. Després de dies de negociació, l'empresa ha firmat un preacord que suposa acomiadar 745 treballadors i aplicar als que es quedin una reducció de salaris del 18%, segons han pactat amb UGT. Per la seva banda, CCOO no ha subscrit el compromís a l'espera de ratificació per les assemblees de treballadors.

No obstant això, en un comunicat, CCOO ha indicat que les previsions de sortides de l'empresa es faran d'acord amb l'evolució de la companyia els anys 2015 i 2016. Per als que hagin de marxar les indemnitzacions seran de 23 dies per any amb un màxim de 14 mensualitats. El pagament es podrà ajornar un màxim de 18 mesos.

La reducció de salaris per als que no siguin acomiadats serà del 18% per als mesos d'octubre, novembre i desembre. A partir de gener de 2014 la reducció se situarà en el 15%. L'empresa ha assegurat que si els resultats milloren es podrien incrementar els salaris un 3% els mesos següents.

El preacord s'ha aconseguit durant la matinada de dijous entre l'empresa i UGT. CCOO el valora com un principi a desenvolupar, segons ha puntualitzat el secretari general de la federació d'alimentació del sindicat, Miguel Ángel Domínguez. No obstant això, la firma del pacte es posposa fins que les assemblees de treballadors s'hi pronunciïn.

La xifra d'acomiadats és la que es coneixia fa uns dies. L'empresa ha reduït la quantitat inicial des dels 1040 inicials fins als 745 finals. En aquesta xifra no es compten els treballadors autònoms que també hauran de plegar, cosa que hauria sumat més de 1.900 persones que perdran la feina. La fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda és la planta més castigada per la reestructuració, amb 159 baixes respecte a una plantilla total de 351 persones. La majoria d'aquestes baixes es produiran abans de finalitzar l'any.

La direcció de Panrico ha comunicat que abonarà el deute de l'octubre pagant un 80% del salari als treballadors. En aquest sentit, segons CCOO el mati del dijous, 14 d'octubre.

El Grup Panrico, amb seu a Esplugues de Llobregat (Barcelona), comercialitza des de fa més de 50 anys pa i brioixeria amb marques com Panrico, Donuts, Bollycao, Donettes, La Bella Easo i Qé!.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha