Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat haurà de dipositar 200.000 euros de fiança per una víctima de bala de goma

Nicola Tanno, de Stop Bales de Goma, durant una intervenció al Parlament de Catalunya / EDU BAYER

Caralp Mariné

El titular del jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona ha imposat una fiança de 200.000 euros a la Generalitat pels danys causats a Nicola Tanno, el jove d’origen italià que va perdre un ull per una bala de goma utilitzada pels Mossos d’Esquadra el juliol de 2010 en una celebració a Barcelona per la victòria de la selecció espanyola.

En un comunicat la defensa de Tanno informa de que aquesta fiança serviria per cobrir els danys causats per les lesions a la víctima i les despeses que li ha suposat el cas. Amb aquesta mesura el jutge, Francisco Javier Paulí, assenyala a la Conselleria d’Interior de la Generalitat i la seva asseguradora, Zurich, s. a, com a responsables civils dels fets.

Pere Picón, advocat de Nicola Tanno, assegura que tan ell com la víctima “es mostren satisfets per la mesura ja que la resolució judicial acredita que els fets estan provats”.

Després de les declaracions la setmana passada del Conseller d’Interior, Jordi Jané, assegurant que s’havia posat en contacte amb els advocats de les víctimes, fet que CatalunyaPlural va desmentir després de parlar amb tots ells, Picón diu que esperen ara que la conselleria es posi en contacte el més aviat possible amb ells per resoldre els perjudicis causats al seu client.

Si finalment es fa efectiva la fiança, Tanno seria la segona víctima de bales de goma indemnitzada per la Generalitat, després de que fa uns dies l’advocada d’Ester Quintana anuncies que havien arribat a un acord amb l’asseguradora de la Generalitat per un valor de 260.000 euros.

Nicola Tanno va perdre un ull la nit del 10 de juliol de 2010 durant la celebració a Barcelona de la victòria de la selecció espanyola al mundial. El seu cas va quedar arxivat dues vegades perquè va considerar que era impossible determinar l’autor dels fets. Mesos després però l’Audiència de Barcelona va reobrir el cas acceptant a tràmit el recurs imposat per la defensa.

Etiquetas
stats