Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La policia de Salt desallotja i tàpia pisos del ‘Bloc Dignitat’ sense ordre judicial

Siscu Baiges / Josep Cabayol

Vídeo elaborat per Sicom-How Audiovisual

La policia de Salt intenta impedir per la força i probablement de forma il•legal, la convivència al ‘Bloc Dignitat’ que havien acordat propietaris de pisos i membres de la PAH Girona Salt que, en no tenir casa, havien ocupat els pisos buits a mans d’entitats financeres.

La policia municipal de Salt va instal•lar dilluns controls a l’entrada de l’habitatge precintant i va tapiar portes de pisos ocupats. Fins i tot van deixar fora una dona i el seu fill recent nascut, contravenint les disposicions europees que no permeten desallotjar/desnonar una família amb menors d’edat sense haver assegurat prèviament que disposen d’habitatge. Finalment se’ls va permetre tornar després de la intervenció de membres de la PAH Girona Salt i dels Mossos d’Esquadra. No pas a dues de les famílies també amb fills menors, que eren fora de l’edifici quan va actuar la policia municipal. Van quedar al carrer.

Aquesta tarda els veïns han denunciat els fets al jutjat de guàrdia de Girona. Tot just tornar, s’han trobat que la policia havia retirat el control d’entrada a l’habitatge. Un dels pisos ocupats continua amb la porta tapiada.

Els veïns del bloc ‘Dignitat’ de Salt, situat a Plaça de Catalunya 3, estaven contents que famílies vinculades a la PAH Girona Salt decidissin obrir i entrar als pisos buits de l’habitatge. Amb l’ocupació s’evitava que l’edifici en general i els pisos buits en particular, continuessin degradant-se donat que els propietaris dels pisos desocupats – entitats financeres – no fan res per conservar-los.

Entenen els veïns del bloc ‘Dignitat’ que tots junts podien fer front amb millors garanties, al procés de gentrificació (deixar que es degradin zones urbanes amb interés especulatiu) a que està sotmès el barri i el mateix edifici.

Els veïns han decidit denunciar els fets perquè consideren que no es pot desallotjar un pis ocupat on hi viuen persones fins i tot amb menors d’edat, sense una ordre judicial i estudien presentar una querella criminal contra l’alcalde.

Etiquetas
stats