eldiario.es

Menú

Anticorrupció demana l'embargament de les 15 seus que CDC va lliurar com a aval pel 'cas Palau'

El fiscal ha reclamat al jutge del cas que embargui les seus lliurades i altres noves ja que calcula que l'aval no cobreix el total dels fons suposadament desviats per Convergència

- PUBLICIDAD -
Trias impulsará un fondo público-privado para paliar los perjuicios del turismo

El líder de CDC Artur Mas amb Xavier Trias en un acte a Barcelona

El fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled ha demanat al jutge del 'cas Palau' que embargui les 15 seus que Convergència va lliurar com a aval de la fiança pel suposat desviament de fons del Palau de la Música cap a CDC. El fiscal reclama l'embargament dels locals, que van ser lliurats a canvi de la seu central del carrer Còrsega, a més que el partit aporti més béns, fins a cobrir els fons que suposadament el partit hauria espoliat. Convergència va vendre fa dues setmanes la seva seu central del carrer Còrsega a un grup immobiliari de Hong Kong.

El partit nacionalista havia lliurat l'edifici, valorat en 3,6 milions d'euros, com a garantia per cobrir la fiança de 3,2 milions que li va imposar el jutge en considerar el partit responsable civil del desviament de fons, però va canviar la seu central per 15 edificis per poder vendre el primer. Ara el fiscal puja la suposada xifra espoliada fins als 6,6 milions d'euros, pel que reclama que el jutge embargui més béns, fins a cobrir la xifra.

Sánchez Ulled demana embargar seus situades a Barcelona, Amposta, Castelldefels, Figueres, Granollers, Capellades, Lleida, Mataró, Móra d'Ebre, Reus, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, Tortosa i Sant Feliu. Amb aquests embargaments, el fiscal pretén impedir que Convergència vengui més immobles.

El coordinador de règim intern i comunicació de CDC, Francesc Sánchez, ha assegurat que la petició "no té sentit" ja que el seu partit ja ha cobert "de sobres" l'import reclamat. A més Sánchez ha adduït interessos electorals a la nova petició del fiscal.

Convergència va informar després de la venda de la seu central que ha comprat un nou immoble al qual es traslladaran, una operació de la qual va assegurar "es traslladarà tota la informació" quan estigués tancada.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha