eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

La CUP sent "vergonya aliena" per l'actuació de la Generalitat davant la sentència contra Aturem el Parlament

ICV-EUiA lamenta la sentència per considerar que evidencia "una interpretació cada vegada més restrictiva de les llibertats públiques" i assegura que s'ha acabat jutjant "el fet de la protesta en si"

El portaveu de la CUP, Quim Arrufat, mostra la seva "profunda indignació" per una condemna contra "persones que es manifestaven en un moment en què el Parlament executava retallades de manera antidemocràtica"

- PUBLICIDAD -
Arrufat (CUP) cree que la propuesta de Junqueras maximizaría el voto independentista

Arrufat (CUP) ha mostrat el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem

La CUP ha mostrat aquest dimarts la seva profunda indignació contra la sentència del Tribunal Suprem que ha suspès l'absolució dels encausats per la protesta davant del Parlament el 2011. El portaveu de la formació, Quim Arrufat, ha valorat que la condemna és "desproporcionada" per anar contra "persones que es van manifestar en un moment en què el Parlament executava retallades de manera antidemocràtica".

Arrufat ha censurat a més les paraules del portaveu del Govern, Francesc Homs, qui s'ha felicitat per la resolució. "La lectura que fa el Govern, dient que s'ha fet justícia, ens provoca vergonya aliena. Estem a les antípodes de la idea de sobirania i justícia del Govern", ha assegurat el diputat.

En la mateixa línia s'ha manifestat la portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, que s'ha lamentat per la sentència. "Al nostre entendre revela una interpretació cada vegada més restrictiva de les llibertats públiques i és no sobre uns fets concrets sinó sobre el fet de la protesta en si", ha indicat Camats, que ha recordat que el seu grup va votar en contra del recurs contra la primera sentència.

Per la seva banda, el diputat d'ERC Pere Aragonès ha recordat que el seu grup sempre ha considerat que els fets "no podien quedar impunes", però ha assegurat que les penes imposades són "desproporcionades". ERC es va abstenir a l'hora de votar el recurs contra la primera sentència.

Ciutadans ha mostrat el seu respecte a la sentència assegurant que "els fets ocorreguts a l'entorn del Parlament van excedir tots els límits i que no podien quedar impunes". En paraules del seu portaveu, Carina Mejías, la sentència recorda al Govern de la Generalitat el respecte que el Tribunal Suprem té davant del Parlament com una alta institució de l'Estat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha