Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La CUP anuncia el seu suport a Carles Puigdemont en la qüestió de confiança

Diputats de la CUP al Parlament

elDiario.es Catalunya

Carles Puigdemont obtindrà majoria absoluta en la qüestió de confiança que presentarà davant del ple del Parlament el pròxim 28 de setembre. Segons ha anunciat la diputada de la CUP, Anna Gabriel, els 10 diputats anticapitalistes votaran favorablement al president, “perquè culmini la legislatura amb l'objectiu que es va iniciar”.

“No hi ha motius per convocar noves eleccions”, ha considerat la diputada en una entrevista a TV3, després que la formació i Carles Puigdemont mantinguessin la setmana passada una reunió de la qual no han transcendit detalls. Així, els anticapitalistes asseguren el suport a la qüestió de confiança sense reclamar que el Govern es comprometi amb la convocatòria d'un referèndum, un requisit que reclamaven fins ara però que en els últims dies s'havia vingut refredant.

Els cupaires, però, no renuncien a aquest referèndum, que volen que tingui la seva pròpia partida pressupostària, cosa a la que es va obrir Junqueras la setmana passada. Serà en la negociació dels pressupostos quan es negociï sobre aquest assumpte.

La candidatura ha decidit aclarir ia la incògnita sobre el suport a continuar la investidura i centrar-se en la negociació dels pressupostos, el segon gran escull que la majoria independentista haurà de superar en aquest inici de curs. Segons l'explicat pel vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, el propòsit és introduir els comptes al Parlament a finals d'octubre, per la qual cosa la candidatura reclama començar a negociar-los ja.

Sobre els comptes, la CUP continua demanant gestos de voluntat de canvi en aspectes pressupostaris, que es traduiria en la possibilitat de negociar els comptes des del principi i no trobar-se amb un nou projecte per a 2017 tancat. Els anticapitalistes esperen poder començar a parlar amb Junqueras sobre els pressupostos des de la setmana que ve.

Etiquetas
stats