Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC aconsegueix el seu millor resultat en unes generals i fa el 'sorpasso' a Convergència

Oriol Solé Altimira

ERC ha aconseguit el seu millor resultat en unes generals i ha donat el 'sorpasso' a Convergència. Amb més del 95% escrutat, els republicans han aconseguit 9 diputats, un més que els convergents, que es presentaven sota la marca de Democràcia i Llibertat. Fins aquesta nit el millor resultat dels republicans en uns comicis generals havien estat els 8 diputats de Joan Puigcercós a 2004.

Els republicans superen per primera vegada en unes generals als convergents, com ja havien fet en les darreres eleccions al Parlament Europeu. Convergència iguala el seu pitjor resultat en unes generals (també va aconseguir 8 escons el 1979, quan encara es presentava la històrica coalició CiU). Ha obtingut la meitat dels escons que va aconseguir en 2011.

“Catalunya ha votat inequívocament en clau social i a favor del dret a decidir”, ha dit el candidat d'ERC, Gabriel Rufián. “Ni estem morts ni estem enterrats”, ha reivindicat el cap de llista de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, que ha comparegut al costat del president en funcions, Artur Mas, per reivindicar que els resultats del 20D reforcen el camí iniciat per Catalunya el 27S . Homs ha posat èmfasi en la “altíssima complexitat del mapa polític espanyol” que, segons ha assegurat, el llegeix “en clau d'oportunitat” per a Catalunya. El president Mas ha afirmat que “hem estat despietadament atacats pels grans poders de l'Estat”.

Etiquetas
stats