Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia demana cinc anys i dos mesos de presó per Oriol Pujol pel cas ITV

Oriol Pujol

elDiario.es Catalunya

La Fiscalia Anticorrupció demana una pena de cinc anys i dos mesos de presó per l'exdiputat de CiU i exsecretari general de Convergència, Oriol Pujol Ferrusola, per la seva suposada implicació en la trama corrupta de les ITV a Catalunya.

En el seu escrit de conclusions provisionals, els fiscals anticorrupció Teresa Duerto i Fernando Maldonado acusen l'exdirigent convergent i fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol d'un delicte de tràfic d'influències, un continuat de suborn i un altre continuat de falsedat en document mercantil.

Anticorrupció també sol·licita que es multi a Oriol Pujol amb 310.000 euros i que se li decomissin, amb la seva dona, la també acusada Anna Vidal, els 443.660 euros que suposadament els va pagar l'empresari acusat Sergi Alsina en concepte de comissió perquè intercedissin a favor dels seus interessos.

La Fiscalia, basant-se en informes d'Hisenda, considera provat que Pujol va cobrar comissions de l'empresari Sergi Alsina a través de la seva esposa, que emetia factures per serveis que mai es van realitzar. Segons aquests informes, les factures emeses per Vidal a Alsina, amic del matrimoni, “no es corresponen a cap activitat econòmica real, en no existir cap prestació de serveis efectiva”. Malgrat això, el matrimoni va cobrar a través d'aquestes factures més de mig milió d'euros.

Amb tot, l'escrit d'acusació de la Fiscalia podria quedar en paper mullat si les parts acaben tancant el pacte que negocien des de fa mesos. El fill de l'expresident hauria de reconèixer els delictes i ingressar a la presó unes poques setmanes, encara que a canvi la seva dona es lliuraria d'entrar a la presó.

La investigació pel cas de les ITV va començar l'any 2011 i un any després va resultar involucrat Oriol Pujol, llavors secretari general de Convergència. El polític apareixia en les converses telefòniques intervingudes, parlant amb empresaris amb els que feia servir la seva influència política per donar accés a diferents altes autoritats de la Generalitat. Finalment va ser al març de 2013 quan Oriol Pujol va resultar imputat, malgrat que el seu partit el va mantenir en el càrrec fins a 16 mesos després, quan va deixar els seus càrrecs al Parlament.

Etiquetas
stats