Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oriol Pujol, disposat a entrar a la presó per evitar el judici pel cas de les ITV

Oriol Pujol

elDiario.es Catalunya

L'exsecretari general de Convergència Democràtica de Catalunya Oriol Pujol Ferrusola, estaria disposat a entrar per unes setmanes a la presó a canvi d'evitar el judici del cas de les ITV i de treure la seva dona de la causa. Segons ha avançat TV3, aquesta és la base del preacord que Pujol està negociant amb la Fiscalia.

El cas ITV investiga si Pujol hauria intercedit davant d'empresaris propers a ell per atorgar-los la concessió de les estacions amb el coneixement i concurs de la seva dona, Anna Vidal. El fill de l'expresident de la Generalitat està imputat per suborn, tràfic d'influències i falsedat documental i se sospita que va utilitzar la seva influència política per afavorir un amic i que hauria cobrat comissions per les operacions d'ITV a través de l'empresa de la seva dona

De confirmar-se l'acord, Pujol acceptaria una pena de dos anys i tres mesos de presó, que no li evitarien l'entrada a la presó però amb una estada entre reixes curta. Qualsevol acord entre la defensa de Pujol i la Fiscalia cal que rebi el vistiplau del sindicat d'ultradreta Manos Limpias, que segons TV3 també exigeix a Pujol que reconegui els delictes, penediment i reparació econòmica dels danys.

Etiquetas
stats