Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern carrega contra un cartell d'Endavant on es dóna una bufetada al conseller de Salut

Hospital Taulí

elDiario.es Catalunya

Uns cartells d'Endavant, organització de l'esquerra independentista que forma part de la CUP, en què una infermera donar una bufetada al conseller de Sanitat, Antoni Comín, han rebut aquest dimecres dures crítiques per part del Govern. Tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com la portaveu del Govern, Neus Munté, a més del mateix conseller de Sanitat, han criticat el cartell, que des de l'organització han assegurat que no retiraran.

Als cartells, que anuncien una manifestació per al 2 de febrer des Urgències de l'Hospital Parc Taulí fins a l'Ajuntament de Sabadell (Barcelona) en suport dels treballadors del centre i “per una sanitat pública, universal i de qualitat”, apareix una infermera que clava una bufetada a Comín, sota el lema “Prou humiliacions a la sanitat pública. ¡Plantem-los cara!”.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha reaccionat des de Twitter: “Cap banalització de la violència! Sento vergonya i indignació amb el cartell d'Endavant”. Puigdemont s'ha unit assegurant que fan “un pèssim favor a la causa que diuen defensar”.

Endavant, un de les organitzacions vinculades a la CUP que aquesta mateixa setmana ha llançat un comunicat explicant la seva oposició tancada a donar suport als pressupostos de JxSí, ha respost amb un altre tuit: “Violència és el que porteu fent amb les retallades a la sanitat pública. No us veiem tan indignats amb els passadissos plens de malalts ”.

Per la seva banda, Comín ha demanat a RAC1 que la CUP “retiri el cartell” perquè considera que “és un error, perquè no es pot banalitzar la violència”, i ha afegit: “En democràcia, hauríem de desterrar l'atac no argumentat”.

Des del col·lectiu de treballadors del Parc Taulí, agrupats en la Plataforma Assembleària de Treballadors, s'han desmarcat del cartell per boca del seu portaveu, Maria Jesús Merino, qui no obstant això ha criticat l'actitud del Govern. “Em fa vergonya que el Govern surti en ple per un cartell i no per tot el que està passant a la sanitat pública”, ha assegurat Merino.

Etiquetas
stats