Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La opa hostil del BBVA se enfrenta a la oposición, los partidos y el mercado
El PP se enroca en su defensa de Israel frente al movimiento contra la masacre palestina
Opinión - Feijóo a la desesperada. Por Esther Palomera

JxSí i la CUP tomben la compareixença de Puigdemont pel cas Santiago Vidal

Puigdemont i Munté

EFE

Barcelona —

La majoria de Junts pel Sí i la CUP a la Junta de Portaveus del Parlament ha tombat la sol·licitud de compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la cambra catalana per donar explicacions sobre les recents afirmacions de l'exjutge i exsenador d'ERC, Santiago Vidal. Entre altres coses, Vidal va assegurar que la Generalitat ha aconseguit de forma “il·legal” totes les dades fiscals dels catalans i que segueix als jutges que treballen a Catalunya per saber quins d'ells donarien suport a una Catalunya independent.

Ciutadans (C's) va registrar la setmana passada la petició de compareixença de Puigdemont al Parlament per aquests fets, i aquest dimarts aquest grup ha portat a la Junta de Portaveus una proposta per incloure-la en l'ordre del dia del ple de la setmana que ve, que es celebrarà els dies 8 i 9.

Tot i comptar amb el suport del PSC, Catalunya Sí Que es Pot i el PPC, la sol·licitud de compareixença del president formulada per Ciutadans ha estat rebutjada gràcies a la majoria independentista a la Junta de Portaveus.

Junts pel Sí que ha argumentat que el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, té programada una compareixença a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) el proper 15 de febrer per presentar un informe econòmic, de manera que els grups de l' oposició poden formular-hi les seves preguntes.

Un argument que no convenç l'oposició al Parlament, ja que consideren que es tracta d'una compareixença “encoberta” en la mesura que Junqueras va a la CAI per qüestions econòmiques i no pel cas Santiago Vidal en concret.

Per la seva banda, el PPC manté la seva petició de celebrar un ple monogràfic extraordinari després de les afirmacions de l'exjutge, si bé per forçar es requereix el suport d'una quarta part dels diputats de la cambra.

Etiquetas
stats