Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Parlament planteja el debat a la totalitat dels pressupostos el 8 de juny

Mesa del Parlament

elDiario.es Catalunya

La Mesa del Parlament es planteja el debat a la totalitat dels pressupostos el dimecres 8 de juny si el Govern ja ha presentat el projecte de llei el dimarts 24 de maig, dia de la seva Consell Executiu setmanal.

Així, el ple es faria poc abans de començar la campanya electoral (la nit del dijous 9 al divendres 10), durant la qual la Mesa no preveu realitzar plens, encara que sí les comissions que abordin les esmenes als comptes, han explicat fonts parlamentàries.

La Mesa, reunida aquest dimarts, planteja aquest calendari suposant que el Govern haurà presentat el seu projecte de llei el 24 de maig, després de la qual cosa hauria enviar-los al Parlament perquè el 8 de juny se celebri el debat a la totalitat.

Si els grups presenten esmenes a la totalitat, JxSí haurà de trobar un soci perquè el projecte del Govern s'admeti a tràmit i arribin així al ple del Parlament. En canvi, si JxSí no troba suports, aquestes esmenes prosperarien i els comptes tornarien al Govern, el que canviaria tot aquest calendari.

Per evitar aquestes esmenes, el Govern busca la complicitat de la CUP, i, de celebrar-se el ple, el Parlament continuaria amb la seva activitat parlamentària celebrant comissions per abordar els comptes. La CUP defensa continuar l'activitat parlamentària tot i la campanya, al·legant que el Parlament treballa per la independència i no pot alterar el seu calendari per unes eleccions espanyoles.

El calendari que estudia la Taula preveu el ple final de Pressupostos per al 20, 21 i 22 de juliol, cosa que tots els membres veuen bé perquè consideren que la llei de pressupostos s'ha de tancar “com més aviat millor”.

Etiquetas
stats