Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El TSJC admet la nova querella contra Forcadell i amplia la causa als membres de JxSí de la Mesa

Lluís Corominas i Carme Forcadell

Oriol Solé Altimira

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la nova querella de la Fiscalia contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadel, per permetre votar una resolució a favor del referèndum, i ha ampliat la causa als altres tres membres de JxSí a la Mesa de la Cambra. Amb aquesta decisió, la majoria independentista de la Mesa (quatre del total de set membres) està investigada judicialment.

En una interlocutòria, la sala civil i penal del TSJC ha acordat admetre a tràmit la querella per prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional presentada per la Fiscalia contra Forcadell i el vicepresident primer, Lluís Corominas; i les secretàries primera i quarta de la Mesa del Parlament, Anna Simó i Ramona Barrufet. Tal com havia demanat el ministeri públic, la querella s'acumula a la causa que ja tenia oberta la presidenta de la Cambra per permetre que el ple votés al juliol les conclusions sobre el procés constituent.

Malgrat que el secretari tercer, Joan Josep Nuet (CSQP) va permetre, igual que els querellats, que es votés la resolució sobre el referèndum, la Fiscalia el va exculpar en considerar que el diputat “va actuar en la creença errònia d'estar complint amb les seves funcions com a membre de la Mesa ”. A més, a diferència dels quatre querellats, la Fiscalia ha assenyalat que la “trajectòria com a diputat” de Nuet ha demostrat la seva “falta de voluntat de sumar-se al projecte polític de ruptura unilateral amb el sistema constitucional”.

El TSJC ha designat ponent la magistrada Maria Eugènia Alegret, que ja instruïa el primer 'cas Forcadell'. Aquesta instrucció va ser molt ràpida: en menys d'un mes va prendre declaració a Forcadell com a imputada i als sis testimonis. Els propers passos seran que la magistrada cridi a declarar als quatre investigats i als testimonis, si accepta als proposats per la Fiscalia

Etiquetas
stats