Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El bipartidisme s'ensorra a Catalunya

Oriol Solé Altimira

Nit nefasta pel bipartidisme també a Catalunya. La suma del PSC i el PP ha obtingut el seu pitjor resultat històric en unes generals. Amb més del 93% dels vots escrutats, el bipartidisme suma tan sols 13 diputats (dels 47 que es reparteixen a Catalunya). Els socialistes obtenen vuit escons i el PP, cinc. El pitjor resultat dels socialistes fins a aquesta nit eren els 14 diputats de les passades eleccions generals. No és el pitjor resultat per al PP, però gairebé: el 1989 va aconseguir quatre escons, un menys que ara.

Catalunya ha estat, al costat de Andalusia, el principal graner de vots per al PSOE des de la restauració de la democràcia. Fins aquesta nit. El PSC, que també amb una llista liderada per Carme Chacón va arribar a obtenir 25 diputats el 2008, s'ha quedat en 8 escons. Fa quatre anys els socialistes ja van retrocedir fins als catorze diputats, el seu pitjor resultat des de la restauració de la democràcia, però aquesta nit s'han quedat gairebé a la meitat. El millor resultat del PP va ser l'any 2000, amb 12 escons.

Els millors resultats per al bipartidisme a Catalunya s'havien donat als comicis de 1982 (quan el PP era Alianza Popular) i 2008: la suma de PSC i PP va obtenir en les dues eleccions 33 escons, vint més que aquesta nit.

Etiquetas
stats