eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

El director d'Antifrau desafia el Parlament i anuncia que recorrerà la seva destitució

De Alfonso al\·lega que no hi ha base legal per cessar-lo per negligència de les seves obligacions: "No ha existit deixadesa, sinó excés de diligència"

- PUBLICIDAD -
JxSí, PSC, SíQueEsPot y la CUP piden juntos revocar a De Alfonso como director de la Oac

Daniel de Alfonso entrega a Carme Forcadell la memòria anual de l'OAC ARXIU

No li ha fet cap gràcia a Daniel de Alfonso l'anunci que el Parlament el cessarà el proper ple. L'encara director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha advertit aquest dimecres que recorrerà als tribunals la revocació que aprovarà el Parlament la setmana que ve. En declaracions a l'agència EFE, De Alfonso ha al·legat que no hi ha base legal perquè la Cambra el destitueixi per negligència, cosa que suposa un desafiament al cessament que tots els grups de la cambra excepte el PP han reclamat.

De Alfonso ha explicat que aquest dijous acudirà a la comissió d'Afers Institucionals per donar explicacions pel contingut de les seves converses amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz. La comissió, segons l'anunciat per tots els partits excepte el PP, elevarà al ple de la Cambra que començarà dimecres que ve la petició de cessament de De Alfonso.

Amb tot, De Alfonso ha assegurat que no hi ha base legal per destituir-lo per negligència notòria de les seves obligacions. "No ha existit deixadesa, sinó excés de diligència", ha al·legat. Tots els grups excepte el PP  demanen la revocació de De Alfonso per actuar amb "negligència notòria" i per "greu incompliment" de les seves funcions en aparèixer en unes gravacions al costat del ministre de l'Interior, Fernández Díaz, presumptament intentant fabricar casos de corrupció contra partits independentistes.

El director d'Antifrau ha revelat que aquest mateix dimecres ha posat el seu càrrec a disposició dels sis dirigents de l'OAC, que li han demanat per unanimitat en una votació secreta que continués en el seu càrrec, de manera que, segons ha advertit, no pensa dimitir perquè compta amb la confiança dels seus i està convençut que tampoc no hi ha base per a legal perquè el destitueixin.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha