Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

El director d'Antifrau desafia el Parlament i anuncia que recorrerà la seva destitució

Daniel de Alfonso entrega a Carme Forcadell la memòria anual de l'OAC

elDiario.es Catalunya

No li ha fet cap gràcia a Daniel de Alfonso l'anunci que el Parlament el cessarà el proper ple. L'encara director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha advertit aquest dimecres que recorrerà als tribunals la revocació que aprovarà el Parlament la setmana que ve. En declaracions a l'agència EFE, De Alfonso ha al·legat que no hi ha base legal perquè la Cambra el destitueixi per negligència, cosa que suposa un desafiament al cessament que tots els grups de la cambra excepte el PP han reclamat.

De Alfonso ha explicat que aquest dijous acudirà a la comissió d'Afers Institucionals per donar explicacions pel contingut de les seves converses amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz. La comissió, segons l'anunciat per tots els partits excepte el PP, elevarà al ple de la Cambra que començarà dimecres que ve la petició de cessament de De Alfonso.

Amb tot, De Alfonso ha assegurat que no hi ha base legal per destituir-lo per negligència notòria de les seves obligacions. “No ha existit deixadesa, sinó excés de diligència”, ha al·legat. Tots els grups excepte el PP demanen la revocació de De Alfonso per actuar amb “negligència notòria” i per “greu incompliment” de les seves funcions en aparèixer en unes gravacions al costat del ministre de l'Interior, Fernández Díaz, presumptament intentant fabricar casos de corrupció contra partits independentistes.

El director d'Antifrau ha revelat que aquest mateix dimecres ha posat el seu càrrec a disposició dels sis dirigents de l'OAC, que li han demanat per unanimitat en una votació secreta que continués en el seu càrrec, de manera que, segons ha advertit, no pensa dimitir perquè compta amb la confiança dels seus i està convençut que tampoc no hi ha base per a legal perquè el destitueixin.

Etiquetas
stats