eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

El jutge investiga si el PSC es va lucrar amb el cas Inipro

El jutge descriu la trama com una "escenificació d'un procés simulat de contractació pública exclusivament encaminat a la coŀlocació d'una sèrie de persones per realitzar treballs en benefici del PSC a costa de l'erari públic"

- PUBLICIDAD -
Cuatro detenidos y 11 registros por corrupción en el Ayuntamiento de Tarragona

Quatre detinguts i 11 registres per corrupció a l'Ajuntament de Tarragona EFE

El titular del jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona,  Joaquín Elías, ha citat a personar-se com partícip a títol lucratiu al PSC al cas Inipro, que investiga presumptes irregularitats dels consistoris socialistes de Tarragona, Viladecans i Palau-Solità i Plegamans a la contractació d'aquesta empresa, vinculada al partit. El jutge investiga els presumptes delictes de malversació, tràfic d'influències, prevaricació i alteració de preus de subhastes quan en aquests tres consistoris governava el PSC. Entre els investigats hi ha l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

El jutge ha delimitat la responsabilitat del partit, en aquest moment, fins a l'import de la quantitat desemborsada per sufragar contractes a Inipro, quantitat que ascendeix a 337.168,97 euros. En l'acte, el jutge explica que les "sospites de criminalitat" se centren, entre altres fets, a "l'absència de necessitat del servei contractat, el vincle entre l'empresa Inipro i el PSC, l'opció per un procés negociat sense publicitat en qual vetés tota possibilitat de lliure competència ".

La novetat del cas, però, és que el jutge ja no sospita dels ajuntaments sinó, directament, del PSC. "En definitiva era l'escenificació de tot un procés simulat de contractació pública exclusivament encaminat a la col·locació d'una sèrie de persones per realitzar treballs en benefici del Partit Socialista de Catalunta (PSC) a costa de l'erari públic", diu la sentència.

A més, el magistrat ha tornat a citar com investigats a la portaveu del govern de Tarragona, Begoña Floria, i l'excap de gabinet de l'alcalde, Gustavo Cuadrado, que va ser detingut el passat mes de maig en una operació ordenada pel jutjat i portada a terme per la Guàrdia Civil.

La peça separada número 1 del cas Inipro tracta d'investigar fins on s'estén l'assumpte ja que, si bé la causa principal ja no estava sota secret de sumari, si continuava estant-ho la peça separada, que es va obrir arran d'un disc dur aportat davant la Guàrdia Civil per una persona que al seu dia va declarar davant del magistrat com a testimoni.

El contingut d'aquest disc dur, que se sospita pertanyeria a l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona, Antonio Muñoz, podria implicar Quadrat en la contractació de Inipro per part de l'IMSS.

El jutge creu que els treballs de Tarragona amb Inipro es van prorrogar dos anys de forma irregular perquè no es va convocar cap concurs ni procediment negociat, i per la documentació requisada en diversos registres s'investiga també als ajuntaments de Viladecans i Palau-Solità i Plegamans.

La relació amb el PSC de Inipro i els seus satèl·lits -les societats Itinere, Gis Grup i Educare SXXI- comença en la direcció d'aquestes empreses. Ricard Campàs, un altre dels detinguts al maig, és l'administrador de Inipro i també és militant del PSC. De fet, va concórrer a les llistes dels socialistes per Lleida a les eleccions al Parlament de 1988.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha