Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un jutjat de Badalona obre una causa de desobediència contra l'Ajuntament per obrir el 12-O

Regidors de Badalona han atès els veïns que s'han apropat a les portes de l'Ajuntament

elDiario.es Catalunya

El jutjat d'instrucció número 5 de Badalona ha obert aquest dimecres una causa per un suposat delicte de desobediència contra l'Ajuntament de Badalona. El Partit Popular ha denunciat el consistori per la seva activitat durant aquest 12 d'octubre, després que el jutjat contenciós 14 de Barcelona suspengués aquest dimarts l'acord pel qual els treballadors podien treballar i atendre al públic durant el festiu. Des dels jutjats expliquen que ningú ha estat citat a declarar ni hi ha cap persona en condició d'investigat.

Paral·lelament, aquest dijous compareixeran als jutjats de Barcelona tant la Delegació del Govern central a Catalunya, que va denunciar la decisió de mantenir l'activitat a l'Ajuntament, com el consistori badaloní. El contenciós no ha resolt el recurs de la Delegació, sinó que simplement va accedir a ordenar les mesures cautelars sol·licitades per l'acusació.

La mesura anunciada per l'Ajuntament de Badalona era més simbòlica que efectiva: malgrat que les portes estiguessin obertes, l'Ajuntament no podria ni posar un segell perquè el dia 12 d'octubre no és un dia hàbil administrativament. L'Ajuntament de Badalona i els sindicats havien acordat que els treballadors municipals puguessin convertir el 12 d'octubre en dia feiner a compte del 9 de desembre per poder gaudir del pont de la Constitució.

Finalment, davant la mesura cautelar ordenada pel jutjat contenciós 14, els regidors del govern han obert la seu de l'Ajuntament i han atès les consultes de la ciutadania, però no hi han acudit treballadors municipals.

Etiquetas
stats