Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Un jutge accedeix a la petició del Govern central i obliga l'Ajuntament de Badalona a tancar el 12-O

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater

elDiario.es Catalunya

El jutjat contenciós administratiu 14 de Barcelona ha accedit a la mesura cautelar sol·licitada per la Delegació del Govern i ha obligat a l'Ajuntament de Badalona a romandre tancat aquest dimecres, 12 d'octubre, dia de la Hispanitat. La delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, havia portat davant la justícia la decisió del consistori d'obrir les seves portes el 12-O al no sentir-se cridats a fer festa per la vinculació d'aquesta data amb el passat colonial espanyol.

El magistrat ha suspès de manera cautelar qualsevol actuació administrativa de l'Ajuntament de Badalona el 12 d'octubre, “inclosa la via de fet, que tingui per objecte o finalitat l'obertura dels seus locals i dependències, al públic o als empleats públics que en depenen”. El jutge argumenta en la interlocutòria, contra la que no es pot recórrer, que obrir les dependències municipals suposaria un “perjudici irreparable” a l'interès general o col·lectiu en la celebració del 12-O.

Es dóna la circumstància que el jutge ha citat a la Delegació del Govern i l'Ajuntament de Badalona aquest dijous, dia 13, per resoldre el fons del recurs. I és que el magistrat no ha decretat que obrir les dependències municipals el 12-O sigui il·legal -el acte el defineix com una “actuació administrativa aparentment contrària a dret” -, sinó que tan sols ha accedit a ordenar les mesures cautelars sol·licitades per la Delegació.

La mesura anunciada per l'Ajuntament de Badalona era més simbòlica que efectiva: malgrat que les portes estiguessin obertes, l'Ajuntament no podria ni posar un segell perquè el dia 12 d'octubre no és un dia hàbil administrativament. L'Ajuntament de Badalona i els sindicats havien acordat que els treballadors municipals puguin convertir el 12 d'octubre en dia feiner a compte del 9 de desembre per poder gaudir del pont de la Constitució.

Etiquetas
stats