Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El concejal y la funcionaria de Chamberí que negaron licencia de obras a la pareja de Ayuso acabaron fuera de sus puestos
El PP de Feijóo cierra filas con Isabel Díaz Ayuso
OPINIÓN | '¡No disparen al periodista!', por Raquel Ejerique

Un grup de radicals rep braç en alt els ultradretans detinguts a Madrid

El Jutjat d'Instrucció número 11 de Madrid, en funcions de guàrdia, ha decretat aquest divendres la llibertat provisional dels onze detinguts posats a la seva disposició pels Cossos i Forces de Seguretat de l' Estat en el marc de l'operació policial iniciada després dels incidents que van tenir lloc a la llibreria Blanquerna de Madrid, coincidint amb la celebració de la Diada .

Als detinguts se'ls imputa la comissió dels presumptes delictes de lesions, atemptat i amenaces. El jutge els ha imposat la prohibició d'aproximar-se menys de cent metres de l'establiment on es van desenvolupar els fets, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid en un comunicat.

Encara que són onze les persones posades en llibertat pel jutge, els detinguts per l'atac ultradretà van ser dotze. Fonts de la Prefectura Superior de Policia han explicat a eldiario.es que un dels arrestats va ser posat en llibertat després de prestar declaració a comissaria. Pel que sembla, es tracta d'un dels quatre detinguts que no tenia antecedents.

Rebuts al crit de “Catalunya és Espanya”

Un centenar de persones ha acudit aquesta tarda als Jutjats de Plaça de Castella per fer costat a la seva sortida als onze detinguts per l'atac a la llibreria Blanquerna dimecres passat, coincidint amb la celebració de la Diada, que han estat aclamats al crit de 'No ens enganyen, Catalunya és Espanya'.

'Pàtria, Justícia i Revolució' i 'Arriba España' han estat altres de les consignes que han clamat, mentre portaven banderes d'Espanya i una pancarta en què es podia llegir 'Són patriotes. No terroristes', en suport als detinguts, als quals se'ls imputa la comissió dels presumptes delictes de lesions, atemptat i amenaces .

Un dels advocats dels detinguts i líder d'Aliança Nacional, Pedro Pablo Peña, ha declarat als mitjans de comunicació que el president del Govern, Mariano Rajoy, és un “traïdor” i ha defensat que l'entrada dels seus clients a la seu cultural del Govern català a Madrid va ser un “acte patriòtic” .

Etiquetas
stats