eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Vídeo

Un grup de taurins agredeix dues activistes animalistes a Tarragona

L'agressió va tenir lloc aquest dissabte a Mas de Barberans (Tarragona) i quatre persones han estat detingudes

- PUBLICIDAD -

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dissabte tres homes i una dona d'entre 19 i 47 anys per les agressions denunciades per dos animalistes durant un correbous a Mas de Barberans (Tarragona). Se'ls imputen coaccions, danys i lesions amb l'agreujant de discriminació. Un vídeo publicat aquest dilluns per l'associació a la qual pertanyen les agredides, AnimaNaturalis, mostra la brutalitat de l'agressió.

Les dues activistes volien gravar el correbous, una pràctica taurina que se celebra bàsicament en els pobles del Delta de l'Ebre i de Tarragona.

Malgrat que les curses de braus es van abolir a Catalunya des del 2012, la pressió dels grups pro correbous va fer que no es prohibissin aquest tipus d'actes, inclòs el 'bou embolat', en què se li col·loca al toro una bola de foc a cada banya. 

La temporada de correbous comença aquestes dates i s'allarga fins a l'estiu. La directora de l'associació AnimaNaturalis, Aïda Gascón, una de les agredides, ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies que només arribar a la plaça ja van ser reconegudes pels assistents i van començar els incidents. Segons la seva versió, una dona les va increpar abans de començar l'espectacle per evitar que gravessin.

Un cop el correbous ja havia començat, com es pot comprovar en el vídeo, un home els va prendre les càmeres a les activistes i les va acabar trencant. Gascón ha denunciat que entre quatre i cinc homes van colpejar-les –fins i tot li van fer una ferida al llavi–, van estirar-los els cabells i van arrossegar-les per les grades.

Per la seva banda, el president de l'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre, Ximo Martí, ha dit que "tota agressió s'ha de rebutjar" però ha demanat que els animalistes "no provoquin" a les places. "No hi era present i no puc dir què va passar, suposo que deurien provocar, però ni idea", ha conclòs.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha