Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Un grup de taurins agredeix dues activistes animalistes a Tarragona

elDiario.es Catalunya

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dissabte tres homes i una dona d'entre 19 i 47 anys per les agressions denunciades per dos animalistes durant un correbous a Mas de Barberans (Tarragona). Se'ls imputen coaccions, danys i lesions amb l'agreujant de discriminació. Un vídeo publicat aquest dilluns per l'associació a la qual pertanyen les agredides, AnimaNaturalis, mostra la brutalitat de l'agressió.

Les dues activistes volien gravar el correbous, una pràctica taurina que se celebra bàsicament en els pobles del Delta de l'Ebre i de Tarragona.

Malgrat que les curses de braus es van abolir a Catalunya des del 2012, la pressió dels grups pro correbous va fer que no es prohibissin aquest tipus d'actes, inclòs el 'bou embolat', en què se li col·loca al toro una bola de foc a cada banya.

La temporada de correbous comença aquestes dates i s'allarga fins a l'estiu. La directora de l'associació AnimaNaturalis, Aïda Gascón, una de les agredides, ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies que només arribar a la plaça ja van ser reconegudes pels assistents i van començar els incidents. Segons la seva versió, una dona les va increpar abans de començar l'espectacle per evitar que gravessin.

Un cop el correbous ja havia començat, com es pot comprovar en el vídeo, un home els va prendre les càmeres a les activistes i les va acabar trencant. Gascón ha denunciat que entre quatre i cinc homes van colpejar-les –fins i tot li van fer una ferida al llavi–, van estirar-los els cabells i van arrossegar-les per les grades.

Per la seva banda, el president de l'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre, Ximo Martí, ha dit que “tota agressió s'ha de rebutjar” però ha demanat que els animalistes “no provoquin” a les places. “No hi era present i no puc dir què va passar, suposo que deurien provocar, però ni idea”, ha conclòs.

Etiquetas
stats