Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els socialistes d’Oliva declaren persones ‘non grates’ Ximo Puig i la resta dels abstencionistes valencians

Ximo Puig en el comité federal del PSOE

elDiariocv

L’agrupació socialista d’Oliva (València) ha declarat ‘persones non grates’ en la seua seu els nou representants del PSPV que en el comité federal del PSOE van votar a favor de l’abstenció a un govern de Mariano Rajoy i els acusa de “traïdors”. No obstant això, precisa que aquesta declaració no afecta la figura de Ximo Puig com a president de la Generalitat, ja que continuaran defensant-lo en aquest càrrec.

Les persones declarades ‘non grates’ són, a més del secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, els altres huit representants socialistes que es van pronunciar a favor de l’abstenció: José Muñoz, Inmaculada Rodríguez-Piñero, Joan Lerma, Alfred Boix, Ciprià Císcar, Toñi Serna, Vicent Sarrià, Empar Navarro i Ángel Franco. Al seu parer, “van trair la militància i els votants socialistes”, segons ha assenyalat el secretari general del PSOE d’Oliva, Carlos Mengual.

Aquesta ciutat de la Safor, de gairebé 27.000 habitants, no és la primera ni l’única a aprovar una resolució d’aquest tipus. El secretari general del PSPV d’Oriola va anunciar fa unes quantes setmanes que dimitia del seu càrrec per la imatge tan “penosa” que oferia el partit, i altres agrupacions locals han emés comunicats en què lamenten i critiquen aquesta posició del comité federal.

En una carta dirigida a tots ells, el PSOE d’Oliva afirma que se sent “avergonyit” des de fa un mes “de pertànyer a aquest partit” i anomena “traïdors” els nou socialistes valencians que van donar suport a la posició de l’abstenció.

Mengual ha explicat que tenen dret “de declarar persones ‘non grates’ a la nostra seu qui nosaltres vulguem. És cert que són membres del PSOE, però no els declarem persones ‘non grates’ com a membres del Govern valencià, ja que continuarem defensant Ximo Puig com a president de la Generalitat Valenciana, però pensem que no ens representen”.

El dirigent del PSPV local ha afegit que l’agrupació es nega “a estar de braços plegats veient com fan volar el nostre partit i creen un suïcidi col·lectiu, veient com milers de militants es van donat de baixa”. Per tot això, ha anunciat que continuaran lluitant “perquè tots els dirigents que han traït la ideologia i el partit desapareguen de la direcció del PSOE”.

El secretari general del PSOE d’Oliva ha assegurat que no té por de cap procés d’expulsió del partit per aquesta resolució i que respecta el silenci que manté tant la direcció comarcal del PSPV com la de Gandia, i també l’actitud de les diferents agrupacions socialistes de la Safor.

En el cas de l’agrupació d’Oliva, el seu secretari general ha assenyalat que estan en política “per a defensar els ideals socialistes i del partit. Perquè pensem que el PSOE estan per damunt de les persones que han fet suïcidar el partit”.

El PSPV de la comarca de la Safor exigeix rectificació

La secretària general de la comarca la Safor-Valldigna, Tere Reig, ha criticat la “falta de respecte” mostrada pels dirigents d’Oliva i en aquest sentit ha afirmat que “una de les màximes d’aquest partit ha estat sempre el respecte als companys i a les estructures de decisió que tots hem elegit”.

Reig ha recriminat que no és la primera vegada que el secretari general d’Oliva, Carlos Mengual, fa declaracions que “s’allunyen de la normalitat del funcionament del nostre partit, en què tenim els nostres fòrums de debat, discussió i decisió”. Així mateix, ha rebutjat que entre militants “ningú no és més socialista que els altres, perquè tots lluitem pels mateixos ideals i tenim els mateixos objectius”.

La secretària comarcal ha exigit als dirigents locals d’Oliva que “tornen a la línia de respecte i de normalitat democràtica que sempre ha caracteritzat els socialistes” alhora que espera “la rectificació immediata d’aquestes declaracions tan greus”.

stats