Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Ignacio Escolar: “La premsa espanyola està cada vegada més lluny de la societat a la qual representa”

Ignacio Escolar durant la seua intervenció

elDiariocv

Elx —

El director d'eldiario.es, Ignacio Escolar, ha protagonitzat aquest dijous en la localitat alacantina d'Elx la conferència “La independència dels mitjans”, en un acte organitzat per l'ajuntament i eldiariocv.es que s'ha celebrat en el Centre de Congressos d'Elx davant unes 250 persones i en el qual ha estat acompanyat pel director d'eldiariocv.es, Adolf Beltran, i la diputada autonòmica Mireia Mollà.

Escolar s'ha referit a com la pròpia premsa és còmplice i víctima dels seus problemes d'indepèndecia, quan el que ha d'exercir és la funció de contrapoder: “Periodisme és fiscalitzar als quals manen”. Quant als mitjans a Espanya, el director d'eldiario.es ha lamentat “cada vegada estan més lluny” de la societat a la qual representen.

Precisament, d'aqueixa falta d'independència ha responsabilitzat Escolar a la crisi econòmica. “Els lectors es converteixen en mercaderia”, ha dit, per a criticar que els bancs s'hagen convertit en els principals propietaris de la premsa a Espanya, “i són mals editors”.

Escolar ha reivindicat aqueixa tasca fiscalitzadora dels mitjans: “Si no es denuncien els abusos, els abusos es repeteixen. Si no es condemnen, es converteixen en impunes”. Per açò, ha insistit que el periodisme és “sempre” un servei públic, al mateix temps que assenyalava que la independència es demostra “donant notícies que ajuden a demanar comptes al poder”.

Etiquetas
stats