Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

L’exalcalde de Cullera accepta una pena d’un any i nou mesos per l’incendi del 2014, però no ingressarà a la presó

El foc al vessant de la muntanya, a Cullera, provocat pels focs artificials
València —

L’exalcalde de Cullera, el popular Ernesto Sanjuán, ha acceptat una pena de presó d’un any i nou mesos, que s’ha suspés, i una multa de 1.080 euros com a responsable d’un delicte d’imprudència greu per haver autoritzat, l’abril del 2014, el llançament d’un castell de focs artificials que va provocar un incendi.

Segons consta en la sentència, el Jutjat Penal número 3 de València ha tingut en compte l’atenuant de reparació del dany, ja que Sanjuán va pagar els 1.092 euros que va costar l’extinció, així com també l’absència d’antecedents a l’hora de suspendre la pena de presó.

El que va ser alcalde de Cullera entre els anys 1999 i 2015 va fer cas omís de l’advertència del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, que aquell dia havia decretat el nivell de preemergència 3 per risc extrem d’incendi, que a més se li havia notificat per l’oficial de guàrdia del Consorci Provincial de Bombers.

Sanjuán va autoritzar el castell “emparant-se en la tradició”, a pesar que en anys anteriors s’havien produït incendis d’escassa extensió en la mateixa zona com a conseqüència del llançament de coets.

L’incendi va afectar 3,2 hectàrees d’una zona muntanyosa i les flames van arribar a uns 10 metres dels habitatges, la qual cosa va obligar a desallotjar-los, segons consta en la sentència.

Igualment, calgué retirar vehicles que estaven als carrers pròxims, i l’incendi no es va donar per extingit fins les 18.30 hores de l’endemà.

Després d’aquests fets, l’acusat, en la seua condició d’alcalde, va impulsar diverses mesures per evitar que aquests fets es repetiren, així com un projecte de regeneració de la zona afectada per les flames.

Etiquetas
stats