Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’habitatge nou es reactiva a preus un 30% més barats que en el ‘boom’

Un panell informatiu que anuncia una nova promoció d’habitatges a València

Carlos Navarro Castelló

La construcció d’habitatges d’obra nova es reactiva a València i ho fa a preus molt més reduïts que quan es va punxar la bambolla immobiliària, fet que cosa evidencia que durant el boom de la rajola es van pagar preus totalment unflats i desorbitats.

Tant és així, que segons han informat fonts de la Societat de Taxació, actualment el preu mitjà de l’habitatge d’obra nova a València ciutat està a 1.684 euros per metre quadrat, un 30% més barats que el desembre del 2007, en què la ciutat va arribar al màxim històric amb 2.404 euros per metre quadrat.

Tanmateix, és important remarcar que la dada que ofereix la Societat de Taxació és una mitjana. Per exemple, a la nova zona de Benicalap, en ple boom, les promotores van arribar vendre pisos a 3.500 euros el metre quadrat, amb garatge i traster, en residencials amb zones comunes amb piscina.

Òbviament, la majoria es van quedar sense vendre, i van ser assumits per entitats bancàries que van finançar les obres i anys després les van posar a la venda a preus de mercat, encara que amb hipoteques amb tipus d’interés alts.

En aqueixa mateixa zona, una promotora acaba de posar panells en què ofereix habitatges de tres habitacions, quatre i cinc amb plaça de garatge i traster, en residencial amb pàdel i piscina, des de 129.000 euros més IVA.

Suposant que un pis de tres habitacions tinga 80 metres, eixirien 1.612 euros el metre quadrat, una xifra molt aproximada a la que maneja la Societat de Taxació, però pràcticament a la meitat de preu que en el boom.

Les dades del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València sobre visats de projectes nous confirmen la reactivació del sector. Segons aquesta entitat, els visats van tocar sostre el 2007 amb 12.086 projectes.

Des d’aqueix any es van desplomar de manera progressiva fins al 2013, en què es registren 3.078 visats. Des de llavors han pujat un 21,7% fins l’any passat, en què se’n van certificar 3.750.

Enguany, s’han visat 2.388 projectes nous fins al 7 de juliol, cosa que significa que, si es manté la mitjana dels primers sis mesos, es podria arribar a superar àmpliament 4.000 visats al final de l’any.

Etiquetas
stats