Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Sanitat expedienta a una infermera que va increpar a una pacient per parlar-li en valencià

La consellera de Sanidad, Carmen Montón

Agències

València —

La Conselleria de Sanitat ha obert un expedient a una infermera que va increpar a una pacient per dirigir-se a ella en valencià, segons ha informat la Plataforma per la Llengua.

Els fets van ocórrer el passat 18 de gener en el centre de salut pública de Villanueva de Castellón, quan la pacient li va parlar en valencià a la infermera i aquesta li va dir que no entenia el valencià i a continuació va expressar “prejudicis lingüístics d'odi al valencià, impropis d'una treballadora del sector públic de la Generalitat”, segons aquesta entitat.

En una carta dirigida a la Plataforma per la Llengua després de denunciar el cas, Sanitat explica que la queixa va arribar a les Corts Valencianes i que la gerència del Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent va prendre mesures obrint un expedient en relació a aqueixos fets que, segons afig, acabarà en “una sanció disciplinària”.

En el seu escrit. la Generalitat detalla que accepta la proposta de la Plataforma per la Llengua d'impartir un curs de valencià a la infermera.

Segons recorda, negar l'atenció sanitària a un ciutadà per parlar en valencià és “un cas de discriminació” que va en contra de la legalitat de l'Estatut d'Autonomia, de l'article 2 de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) i de l'article 14 de la Constitució.

“El valencià és llengua pròpia en el territori de la Comunitat Valenciana i tots els ciutadans tenen dret a conèixer-ho i usar-ho oralment i per escrit, tant en les relacions privades com en les relacions amb instàncies públiques”, ha assenyalat la Plataforma per la Llengua.

Etiquetas
stats