Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'associació de víctimes de l'accident de metro recorrerà l'arxiu de la causa davant l'Audiència Provincial

Homenatge a les víctimes en la estació de Jesus.

Laura Martínez

L'associació de víctimes de l'accident de metro (AVM3J) no es donarà per vençuda i recorrerà l'arxiu de la causa. Aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) ha decidit arxivar la investigació per segona vegada, al·legant que no existeixen indicis de delicte penal, una resolució que els familiars de les víctimes es veien venir.

No per esperada ha sigut menys dura. La portaveu de l'AVM3J, Rosa Garrote, ha lamentat que la jutgessa insistisca a reduir la responsabilitat penal al maquinista, que solament “era l'última baula” de la cadena i ha avançat que l'equip d'advocats de l'associació ja està treballant amb l'acte. Segons ha avançat, la decisió de la titular d'Instrucció 21 es basa en l'informe de la Inspecció de Treball, que considera que Metro València no va incomplir la normativa interna de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, empresa que gestiona metro i tramvia, però no s'ha tingut en compte la llei de prevenció de riscos laborals, aclareix Garrote.

“No anem a deixar passar el temps” adverteix Garrote, que recorda que l'associació porta lluitant des del 2006 perquè les 43 víctimes mortals i els 47 ferits no caiguen en l'oblit. Els familiars representats en aquesta entitat confien que l'Audiència veja indicis suficients per a obrir el judici oral, ja que en l'anterior ocasió va ser aquesta sala la que va ordenar la reobertura de la causa.

Garrote ha assegurat que la instructora “no ha volgut investigar més” i sempre s'ha mostrat “contrària a introduir qualsevol altra via d'investigació”, com la falta de mesures de seguretat en la línia 1 del metro o de mesures de prevenció de riscos laborals.

“Sabíem que la seua actitud seria aquesta, defensar la postura del 2006 i tancar amb les mateixes conclusions”, ha afirmat la presidenta de l'associació, que ha dit que encara que s'esperaven l'arxiu, se senten “decebuts perquè la justícia no respon ni està al costat dels ciutadans”.

La seua germana, Beatriz Garrote, que va ser durant anys portaveu de l'associació, ha assenyalat que la seua intenció és depurar responsabilitats per a evitar futurs accidents. “Queda molt treball per a no deixar les víctimes soles”, ha conclòs. Per segona vegada, zero responsables.

stats