Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La Diputació de València prioritza eliminar l'únic punt negre de circulació que queda en la província

Imatge de la reunió de Pablo Seguí amb els alcaldes de Riba-Roja i de Manises

Toni Cuquerella

El diputat provincial de Carreteres, Pablo Seguí, s'ha reunit amb els alcaldes de Manises, Jesús Borràs, i Riba-Roja de Túria, Robert Raga, per a cominicar-los les gestions de la Diputació de València a fi d'acabar amb el punt negre de la CV-370, via que comunica tots dos municipis i enllaça amb el bypass. Seguí ha recordat que “es tracta ara mateix de l'únic punt negre, qualificat com a tal, que queda en la xarxa de carreteres provincial, una vegada s'ha solucionat el de Gandia, i la seua eliminació és una prioritat per a aquesta Corporació”.

Si bé la Diputació de València havia proposat ja una solució per a aquest punt, el titular de Carreteres ha explicat que “les exigències tècniques plantejades al projecte, derivades de la necessitat de desviar la canonada que canalitza l'aigua del Túria a València i l'àrea metropolitana, han disparat el cost del projecte fins a xifres que resulten completament inassumibles per a la Diputació, la qual cosa ens obliga a replantejar la solució”.

Una nova proposta en la qual Pablo Seguí va assegurar als alcaldes de tots dos municipis que ja s'ha començat a treballar a fi de trobar una alternativa viable per a reordenar el trànsit en la intersecció. Un projecte que haurà d'esbiaixar els problemes tècnics de l'anterior i que haurà de ser a més consensuada amb el Ministeri de Foment, l'aprovació del qual resulta preceptiva. “Es tracta d'una actuació que no depèn només de la Diputació, sinó que implica també a altres administracions i estem mantenint reunions i contactes continus i esperem prompte poder tenir una resposta positiva”, va assegurar Seguí.

Tant l'alcalde de Riba-roja de Túria com per al de Manises han instat a Seguí a no abandonar aquest projecte. “Demanem a la Diputació de València i al Ministeri, que és el propietari del bypass, que execute les actuacions que siguen necessàries per a fer més segura aquesta carretera tant per als qui transiten per ella com per a les persones que s'incorporen a ella des de les urbanitzacions properes i des del polígon industrial, que són moltes”, va declarar l'alcalde de Manises.

Per la seua banda, el primer edil de Riba-Roja va reconéixer que, malgrat no tractar-se del seu terme municipal, la implicació del seu municipi en aquest tema és total, ja que “els veïns i veïnes de Riba-Roja són els màxims usuaris d'aquesta carretera i estem realment preocupats, ja que es tracta d'una intersecció perillosa que provoca molts accidents en els quals sobretot hi ha danys personals, i que costen vides”, va afegir.

Etiquetas
stats