Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Front comú de Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana per a exigir més inversions a l'Estat

La consellera de Territori, María José Salvador, acompanyada pels conselleres de Balears (esquerra) i Catalunya.

Carlos Navarro Castelló

“L'objectiu d'aquesta jornada és posar l'accent sobre la importància de la reforma del finançament municipal i autonòmic i del desenvolupament d'infraestructures, factors clau per al desenvolupament dels territoris de l'Euroregió”.

Així ha explicat Pau Caparrós, director de l'Institut Ignasi Vilallonga, un dels principals propòsits que persegueix la jornada 'L'hora dels decisions' que ha arrancat aquest dijous en el Palau de Congressos de València.

Després de la presentació de la jornada per part d'Antoni Serra, president de l'Institut Ignasi Vilallonga, han pres la paraula la consellera de Territori de la Generalitat Valenciana, María José Salvador, i els conselleres de Territori de Catalunya, Josep Rull, i de Balears, Marc Pons, els quals han parlat d'infraestructures i mobilitat en l'Arc Mediterrani.

Els reptes empresarials de l'Euroregió, la recerca, la seua dimensió social, la reindustrialització o el deute històric seran uns altres dels temes a tractar, entre uns altres, pel conseller d'Hisenda de la Generalitat Valenciana, Vicent Soler, i el de Catalunya, Oriol Junqueras.

A la trobada han assistit altres consellers dels governs autonòmics de l'Euroregió de l'Arc Mediterrani, cambres de comerç, federacions municipals, organitzacions empresarials, sindicats i experts acadèmics. A més, participaran representants d'Alemanya, Suïssa, Escòcia, Quebec i Flandes.

Caparrós ha comentat que “tant Balears, com Catalunya i el País Valencià tenen interessos comuns en sectors com l'agricultura, el turisme o la indústria pel que els objectius de millora són compartits”. Com a exemple, ha comentat que “el 70% del sector porcí es concentra a Catalunya i País Valencià”.

Quant a les infraestructures, “la jornada posarà el focus en el Corredor Mediterrani i en la gestió de les Rodalies” i, per a això, posaran en relleu les dades d'inversió per habitant, on tant Catalunya com l'autonomia valenciana han sigut greument perjudicades.

Etiquetas
stats