Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El govern urgeix el Consell a pagar 19 milions més els interessos per les trampes amb el dèficit del PP

El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro

Voro Maroto

València —

El Ministeri d’Hisenda ha requerit per carta la Generalitat perquè pague 19 milions d’euros més els interessos (104.000 més) per les trampes amb el dèficit detectades el 2012, amb el PP en el Govern valencià, per la Unió Europea (UE). El president del Consell ha qualificat la petició del Govern d’Espanya de “roïna i vergonyosa”. Segons Ximo Puig, no sols el govern de Mariano Rajoy ofega financerament l’Administració autonòmica, sinó que li exigeix que pague pels excessos comesos pels seus companys del PP.

El Consell Europeu, una institució de la UE, va multar Espanya el juliol del 2015 per la manipulació de les dades del dèficit a la Comunitat Valenciana. Eurostat, l’oficina d’estadístiques de Brussel·les, havia detectat l’ocultació sistemàtica d’una part de la despesa de la Conselleria de Sanitat entre els anys 2011 i 2012, amb Francisco Camps en la Presidència de la Generalitat. Brussel·les, d’acord amb la legislació aprovada arran del falsejament del dèficit a Grècia, va imposar la sanció.

El Govern, no obstant això, va decidir exigir a la Comunitat Valenciana el pagament de la sanció basant-se en el procediment per a determinar i repercutir les responsabilitats per incompliment del dret de la UE. En resum, que la sanció imposada per la gestió del PP a la Comunitat Valenciana a una Espanya governada per un altre executiu del PP ha de ser pagada per l’actual Consell, compost pel PSPV-PSOE i Compromís.

L’embull burocràtic ha indignat Puig, ja encés amb la gestió del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, l’enemic públic número u del Govern valencià. El president ha lamentat la recepció de la carta “en plena campanya electoral”, ha assegurat que s’intentarà per tots els mitjans evitar un altre clavill en els comptes i, en les Corts Valencianes, ha interpel·lat Isabel Bonig, la líder del PP valencià. “Ho paguem o no?”, li ha preguntat durant un aspre debat parlamentari. No ha obtingut resposta.

Etiquetas
stats