Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Divisió interna en el PSPV per l’exigència del congrés extraordinari del PSOE

Ximo Puig i José Luis Ábalos després de les eleccions generals del mes de desembre

Europa Press / eldiariocv

Valencia —

Les relacions entre la direcció nacional del PSPV, en què el secretari general és el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la provincial a València, al capdavant de la qual hi ha el diputat nacional José Luis Ábalos, no són molt bones. Si tots dos líders defensaven posicions diferents sobre el sentit del vot en la investidura de Rajoy –Puig va donar suport a l’abstenció en el comité federal, mentre Ábalos, afí a Sánchez, advocava pel ‘no’, encara que finalment es va abstenir en la votació en el Congrés–, ara tornen a discrepar sobre la urgència de convocar un congrés extraordinari federal del PSOE.

Així, la Comissió Executiva del PSPV (CEP) de la província de València ha aprovat una resolució en què s’insta la gestora a convocar “de manera immediata” el congrés federal per a activar els mecanismes que permeten l’elecció d’una altra direcció en el PSOE. La resolució també demana que, de manera prèvia, “es promoga el procés de primàries, tal com recullen els estatuts del partit”.

El PSPV de la província de València planteja la necessitat de tenir “una direcció estable” i posar fi “com més prompte millor” a la situació “d’interinitat i escassa legitimitat que suposa el fet d’estar dirigits per una gestora sense capacitat estatutària”.

La resolució del CEP considera “inajornable” la convocatòria del congrés ordinari “per a tancar una etapa de provisionalitat que permeta reconstruir el projecte socialista i recuperar l’espai polític del PSOE”.

La direcció provincial del PSPV assenyala que, una vegada resolta la investidura, “s’ha de donar per acabada la tasca temporal de la gestora”. “És el moment de resoldre la interinitat dels òrgans de direcció. Si volem recuperar, reconstruir i enfortir el PSOE, l’única via possible és la convocatòria de primàries i un congrés federal”, afig.

El CEP recorda que Espanya “necessita un PSOE fort i útil que garantisca la igualtat d’oportunitats i les polítiques socials. Per això, és urgent avançar envers el futur amb la renovació del lideratge federal que permeta reconstruir el nostre discurs”.

Això contrasta amb les paraules de Puig, que ha explicat aquest mateix dimarts, sobre el congrés que ha de convocar la gestora socialista que dirigeix el president asturià Javier Fernández, que “més enllà dels terminis” cal buscar una alternativa de continguts i escollir “primer de tot el què i després el qui”.

La petició de la direcció provincial socialista a València coincideix amb el manifest fet públic dissabte passat per un grup de militants de base de la província que també s’expressaven en aquests termes i que han constituït una plataforma per a instar la gestora socialista a la convocatòria urgent d’un congrés extraordinari i la posada en marxa d’un procés de primàries per a elegir el nou secretari general del PSOE.

Etiquetas
stats