Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La Fiscalia obri diligències pel finançament de Compromís que ja va avalar el Tribunal de Comptes

Joan Ribó, Mónica Oltra i Enric Morera celebren els resultats de Compromís després de les eleccions del 25M

elDiariocv

Valencia —

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències sobre el finançament de Compromís en les passades eleccions municipals i autonòmiques del maig del 2015. L’actuació es produeix arran d’una denúncia presentada pel PP valencià, que qüestionava les despeses electorals i les fonts d’ingressos de la coalició valencianista.

Segons ha avançat el diari El Mundo, els populars volen saber com va pagar, a quines empreses i per quins conceptes els 790.000 euros que devia Compromís corresponents a les últimes campanyes electorals. Al seu dia el PPCV va amenaçar, fins i tot, de sol·licitar una comissió d’investigació en les Corts Valencianes per a aclarir aquestes presumptes irregularitats.

Els populars explicaven que van advertint d’aquestes pràctiques des del 2007, “amb 1,6 milions d’euros sense justificar entre el 2007 i el 2005”, i a l’agost apuntaven que la Sindicatura de Comptes havia mostrat “uns quants dubtes sobre les actuacions de Compromís, que posaven de manifest que es va carregar a despeses electorals la contractació de persones”. “També volem saber qui es va contractar i amb quina finalitat”, afegien els populars.

No obstant això, el Tribunal de Comptes, en l’informe sobre fiscalització de la comptabilitat de les eleccions municipals del 2015, estableix que el finançament de Compromís és completament legal; per això no es va modificar la subvenció electoral que corresponia a la formació valencianista. Des de Compromís van justificar el retard en el pagament de factures a proveïdors de més de 90 dies pel fet que no van recórrer a préstecs bancaris per a finançar la campanya, deutes que es van liquidar al començament del 2016.

Així doncs, defensaven que no tenien cap deute d’aquest període i que tots els seus comptes són legals i compleixen rigorosament el que disposa la llei de finançament de partits polítics.

Un “tràmit”

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha explicat que es tracta d'un tràmit per a demanar informació, “eixa informació és l’informe del Tribunal de Comptes que diu que no n'hi ha cap problema amb els comptes de Compromís i la millor mostra és que no es redueix la subvenció que se’ns atorga”.

“Un informe que, a més a més, constata que Compromís no demana diners als bancs. Ens financem amb quotes d'afiliats, quotes dels càrrecs i amb les subvencions pels resultats electorals. L’únic reparo del Tribunal de Comptes és que paguem un poc més tard als proveïdors. Com no demanem crèdits bancaris, acordem amb ells un calendari de pagaments”, ha explicat Ferri.

“A Compromís, a diferència d'altres partits com el PP, no ens financem ni amb diners dels bancs, ni amb diners irregulars. Això és el que molesta al PP i per això este intent desesperat de tractar de fer veure que la resta de partits som com ells, res més lluny de la realitat. Es tracta d’una cortina de fum. El PP es dedica sistemàticament a manipular la informació amb la finalitat d'aconseguir desviar l'atenció dels seus propis problemes”, ha finalitzat.

Etiquetas
stats