Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'expert en finançament autonòmic Vicent Cucarella es converteix en Síndic de Comptes

Vicent Cucarella.

Laura Martínez

València —

Vicent Cucarella, un expert en economia i finances proposat al seu dia per a la comissió que va elaborar l’informe sobre la reforma del model de finançament autonòmic, ha estat elegit síndic de comptes en el ple d’aquest dimecres a les Corts. Marcela Miró i Antonio Mira-Perceval també s’han renovat en aquest organisme.

Cucarella és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, tècnic d’investigació de l’IVIE i professor associat a la Universitat de València i ha estat designat en aquest càrrec com a substitut de Rafael Vicente Queralt, que es jubila del càrrec. Les seues àrees principals d’estudi són els comptes públics, l’estoc de capital, la despesa en serveis públics fonamentals i el sistema de finançament autonòmic, sobre el qual va publicar un llibre l’any passat.

Els tres síndics han estat avalats amb 77 vots a favor, de tots els grups, llevat de Podem. Els diputats de la formació morada que lidera a la Comunitat Antonio Montiel han votat en blanc els tres candidats per reivindicar la modificació legislativa que van presentar. Podem va presentar al febrer una proposició per a reformar aquest organisme, que inclou, entre altres aspectes, que no puguen ser elegits expolítics en actiu, i també la limitació de mandats. Segons Montiel, “no qüestionem la validesa dels candidats”, però “hauria estat més coherent esperar a la nova llei” que, previsiblement, s’aprovarà en dos mesos.

Des de Podem busquen seguir una “lògica de regeneració de les institucions” i “evitar que els organismes de control estiguen ocupats per expolítics en actiu”. Cal destacar que Miró va ser presidenta de les Corts amb el govern popular d’Eduardo Zaplana i que Mira-Perceval va presidir la Diputació d’Alacant en representació del PSPV-PSOE. En tot cas, el representant de la formació morada ha explicat que el nomenament no es veurà afectat per la modificació del text legal. 

Etiquetas
stats