Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Ximo Puig: “Sense un PSOE fort, no serà possible el canvi a Espanya”

El president Ximo Puig amb l’alcalde d’Elx Carlos González i els caps de llista al Congrés i al Senat, Julián López i Encarna Llinares

elDiariocv

València —

El secretari general dels socialistes valencians i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat, en l’acte central d’inici de campanya que ha tingut lloc a Elx que, “si el canvi va ser possible a la Comunitat i el canvi va ser possible a Elx, ara ho ha de ser a Espanya”. En aquest sentit ha recordat que “la Comunitat necessita urgentment un govern aliat per a millorar la vida de les persones d’aquesta terra, perquè tenim necessitats urgents com el finançament, el Corredor Mediterrani, i tot això només serà possible si hi ha un canvi a Espanya”. “Ens deixarem la pell per aconseguir el millor resultat possible”, ha puntualitzat.

“Som l’esquerra que transforma, que fa possible que els ciutadans avancen i que ha demostrat que cal unir solvència, capacitat i il·lusió” ha assenyalat Puig, alhora que ha reiterat que “els socialistes explicarem el nostre projecte, perquè el nostre enemic és el PP que ha portat Espanya a la ruïna”.

Així s’ha pronunciat el líder dels socialistes valencians davant dels mitjans de comunicació instants abans d’intervenir en l’acte central de l’inici de campanya que els socialistes valencians han celebrat a Elx i que ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de la localitat, Carlos González i els cap de llista al Congrés i al Senat per Alacant, Julián López i Encarna Llinares.

Respecte a les dades del baròmetre preelectoral dut a terme pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) fet públic aquest dijous, Puig ha assenyalat que “les enquestes cal llegir-les, perquè sempre són un esperó”. En aquest sentit hi ha assenyalat que “comencem la campanya amb aqueixa enquesta, però acabarem amb un resultat més bo”, per a això ha instat a treballar i a explicar les propostes dels socialistes.

Puig ha incidit en la necessitat de vertebrar la Comunitat i per això ha recordat que “Elx exemplifica el que és el canvi. Un canvi amb una mirada social, on es nota que durant molts anys hi ha hagut un govern socialista. Es nota en l’urbanisme i en els equipaments socials i és una bona referència per a Espanya”, ha puntualitzat. “Volem cosir la Comunitat, perquè volem fer un projecte comú i enfortir la unitat dels valencians” ha destacat.

Acte central inici de campanya

Més de 800 persones han participat en l’acte central d’inici de la campanya per a les eleccions generals que els socialistes valencians han organitzat a Elx i que ha comptat amb l’assistència de nombrosos càrrecs institucionals i orgànics del partit com el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, la consellera de Sanitat i Salut Universal, Carmen Montón, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, diputats autonòmics i provincials i també alcaldes i alcaldesses de la província d’Alacant, a més dels membres de la candidatura socialista al Congrés i al Senat.

Centenars de persones a les Torres de Serrans

Davant de més de quatre-centes persones i amb les Torres de Serrans de fons, la candidata al Congrés per València, Ana Botella, ha incidit durant l’obertura de campanya del PSPV en el fet que “el futur de milions d’espanyols estarà el pròxim 26J a les mans de tots els que senten socialista, en tots els que votaran socialista” en referència al fet que “és el PSOE i Pedro Sánchez l’únic partit i l’únic líder que poden fer possible el canvi que reclamen milions de ciutadans”.

A més, en el seu discurs, ha recordat que “el 70% dels espanyols ja van dir no a Rajoy i no a les seues polítiques el 20D passat”. “Enfront dels que venen solucions utòpiques i miratges, dir sí al PSOE és a dir sí a un canvi segur”, ha incidit la cap de llista per València abans d’assenyalar que “de la mateixa manera que el Consell socialista de Ximo Puig va posant fi a la desigualtat i engegant mesures de protecció social a la Comunitat, hem de fer possible que el canvi arribe a la resta d’Espanya”.

De la seua banda, el secretari general de la província i número dos en la llista per València, José Luis Ábalos, ha lamentat durant el seu discurs que “qui més criticava el bipartidisme ara intente bipolaritzar la campanya” i ha recordat que “davant de la paciència, la peresa i l’espera que han predominat en altres partits, el PSOE mai no s’ha caracteritzat per quedar-se parat davant dels problemes de la ciutadania, sinó que ha treballat per solucionar-los”. Així, Ábalos ha assenyalat que davant de l’immobilisme del PP i la impostura de Podem “el socialisme democràtic és el millor representant dels interessos dels ciutadans”.

Etiquetas
stats