Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Les tres diputacions pacten una estratègia comuna en joventut, impostos i igualtat sense enfrontar-se al Consell

Els presidents de les diputacions d’Alacant (César Sánchez), València (Jorge Rodríguez) i Castelló (Javier Moliner)

Roger Lorgeoux

València —

El que és bo per a una província també ho pot ser per a les altres dues. Amb aquesta filosofia les diputacions de Castelló, València i Alacant, sense importar els colors polítics, han acordat desplegar una estratègia comuna de treball, basada en tres eixos fonamentals: joventut, recaptació (impostos) i igualtat. L’objectiu principal de la cooperació rau a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, però sempre aplicant criteris de vertebració i sense entrar en polèmiques amb la Generalitat Valenciana. Almenys, així ho asseguren els promotors del pacte. “No volem cap pugna, simplement pretenem demostrar que amb voluntat es poden fer coses bones per a la gent”, ha remarcat César Sánchez (PP), president de la institució alacantina.

“Les administracions no estan per a competir, sinó per a cooperar”, ha advertit el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez (PSPV). “Tenim l’obligació de treballar de manera lleial per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, siga quin siga el nostre color polític”, ha afegit el socialista, que considera que “no hauria de ser notícia” que els tres presidents de les diputacions treballaren de manera coordinada: “Aquest és el primer pas d’un camí molt llarg i profitós per als veïns”.

Primera cimera per a assentar les bases de les polítiques

La primera cimera interprovincial, celebrada a la capital de La Plana, ha servit per a assentar les bases de les polítiques dirigides als joves, fonamentades en oportunitats, voluntariat per a recollir les inquietuds socials i oci. “A través de la coordinació, de manera conjunta i transversal, volem que la gestió del talent de la joventut repercutisca en el seu territori”, explica el titular de la Diputació de Castelló, Javier Moliner (PP), que incideix en la importància dels festivals de música com a aparador. “Volem que els guanyadors dels certàmens puguen tenir oportunitats en les altres províncies”, matisa.

La trobada entre els tres presidents provincials de la Comunitat també ha servit per a posar de manifest la necessitat de potenciar eines de modernització en la prestació de serveis públics.

La cita següent s’esdevindrà a Alacant, on es posarà damunt de la taula l’eficàcia recaptadora. València tancarà el cercle de reunions. El socialista Jorge Rodríguez, en qualitat d’amfitrió, explicarà les innovadores mesures en igualtat desplegades fins a la data perquè puguen copiar-les i aplicar-les les altres dues províncies.

Etiquetas
stats