Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València llança una ofensiva per a controlar les terrasses dels bars

Terrasses ubicades a la plaça de Mariano Benlliure.

Carlos Navarro Castelló

“Farem campanyes juntament amb la Policia Local perquè l’hostaler entenga que el que hi ha marcat en el quadrat de la terrassa és on han d’estar les taules i cadires, que cal complir els horaris, que tenen mitja hora per a arreplegar i netejar i que no poden arrossegar el mobiliari”.

Així de contundent s’ha mostrat el regidor d’Espai Públic, Carlos Galiana, el qual ha advertit que els agents duran a terme inspeccions per a controlar que les instal·lacions dels establiments hostalers compleixen escrupolosament l’ordenança d’Ocupació del Domini Públic.

Segons Galiana, ja es va fer una primera batuda a l’inici de l’any al barri de Russafa i es van posar “moltes sancions”. Ara, aquestes inspeccions es faran també en altres zones d’oci de la ciutat, com ara Xúquer.

I és que, només durant la setmana fallera, la Policia Local va posar 185 denúncies, la majoria per incomplir els horaris de tancament.

Al mateix temps, Galiana ha comentat que crearan un grup de treball només per a reactivar el pla per a delimitar amb pintura les 2.900 terrasses que queden per marcar (ja n’hi ha unes 400 de pintades).

En aquest sentit, al començament del març va entrar el nou personal contractat per l’Ajuntament per a reforçar el servei municipal de via pública que, una vegada superada la fase de formació, es destinarà a aquesta tasca: “Aquest és un tema prioritari per a l’Alcaldia, perquè l’assumpte de les terrasses suscita moltes queixes entre els veïns”.

Galiana ha descartat fer canvis en les normes generals sobre terrasses que marca l’ordenança, encara que sí que podrien introduir-s’hi algunes variacions en zones específiques per la seua singularitat, com les pedanies, o l’eix del Convent de Santa Clara i el carrer de Ribera o la plaça de la Reina.

Etiquetas
stats