Una jutgessa processa cinc persones per intentar reokupar el Banc Expropiat

Precinte després de l'intent de reokupació del Banc Expropiat

Cinc activistes del Banc Expropiat de Gràcia de Barcelona són a un pas del judici per intentar entrar de nou al local el mes de juny passat, una setmana després del primer desallotjament del local al qual van seguir diverses nits de disturbis. La titular del jutjat d'instrucció 24 de Barcelona ha tancat la investigació del cas i considera que hi ha indicis de que cinc persones van cometre un delicte d'usurpació a l'intentar reokupar el Banc –castigat amb una pena de multa de tres a sis mesos. Així mateix, creu que dues d'elles també podrien haver desobeït els Mossos en negar-se a deslligar-se d'un bidó de ciment un cop van entrar en local, pel que s'exposen a una pena de tres mesos a un any de presó per un presumpte delicte de resistència a agents de l'autoritat. L'intent no va aconseguir el seu objectiu i la policia va treure els activistes del local en poques hores.

Els okupes del Banc Expropiat diuen haver recuperat l’espai

Els okupes del Banc Expropiat diuen haver recuperat l’espai

La magistrada dóna ara deu dies a la Fiscalia i al propietari del local, Manuel Bravo Solano, perquè formulin les seves acusacions. Els Mossos d'Esquadra van qualificar els fets en l'atestat que va obrir les diligències com a presumptes delictes d'usurpació, resistència i desobediència a agents de l'autoritat i danys.

Aquest diari s'ha posat en contacte amb el Banc Expropiat per demanar una valoració de la decisió judicial. Des del Banc s'ha respost: "Ni hem vist l'auto ni hem parlat amb les advocades encara".

En una interlocutòria, la jutgessa Maria Antònia Coscollola relata que els cinc investigats van accedir al Banc Expropiat tallant amb una serra radial les planxes metàl·liques que el propietari havia col·locat per impedir l'accés al local després del primer desallotjament. Un cop dins, afegeix la interlocutòria, "van tornar a tapar amb una altra planxa de ferro el forat usat com a entrada".

La magistrada considera que hi ha suficients indicis per considerar que les dues investigades per desobediència a l'autoritat es van encadenar a un bidó ple de ciment, "lògicament amb la intenció de dificultar qualsevol intent de desallotjament forçós". En aquest sentit, afegeix que es van negar a identificar-se i a desencadenar-se voluntàriament quan així els ho va va requerir la policia catalana. Finalment els Mossos van aconseguir deslligar-les.

Segons la jutgessa, els desperfectes ocasionats pel trencament de les planxes metàl·liques i els treballs per tornar a reinstal·lar-les van ascendir a 4.528,59 euros. El propietari, l'empresari immobiliari Manuel Bravo Solano, pot reclamar "la indemnització que pugui correspondre".

Etiquetas
Publicado el
1 de febrero de 2017 - 14:20 h

Descubre nuestras apps

stats