Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Catalunya Sí que es Pot s'obre a estudiar una proposta de president que no sigui Mas o de Convergència

El portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela

EFE

Barcelona —

El portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha assegurat aquest dimecres que si Junts pel Sí i la CUP posen sobre la taula una proposta de candidat a la presidència que no sigui Artur Mas o de CDC, el seu grup estudiaria si és possible “no posar pals a les rodes” a la investidura.

En roda de premsa al Parlament, Coscubiela ha deixat clar que la seva formació votarà en contra i “serà molt bel·ligerant” contra “qualsevol proposta que vulgui fer president a Mas o a algú de CDC”.

Pel portaveu parlamentari, Catalunya “no mereix tenir de president del Govern a algú d'un partit que ha estat artífex absolutament eufòric de les retallades” i que està “immers en una situació de finançament irregular, per no dir de corrupció”.

No obstant això, Coscubiela ha afegit: “Si en algun moment els que tenen la responsabilitat de fer-ho, JxS i la CUP, posessin sobre la taula una altra proposta, la analitzaríem i estudiaríem si és possible no posar pals a les rodes a aquesta proposta”.

El dirigent ha dit “no sentir-se legitimat” per a “dir, suggerir o demanar” què han de fer JxS i la CUP o quins candidats han de proposar, però els ha reiterat que “si el conjunt dels seus 72 diputats posen sobre la taula una altra proposta que no sigui Mas o algú de CDC, l'analitzarem ”.

Entre aquestes propostes a què Catalunya Sí Que es Pot es posiciona com “radicalment” en contra estaria també la que va suggerir aquesta setmana el líder del PSC, Miquel Iceta, que va proposar a Mas acordar un govern d'unitat si abandonava la via independentista.

“Votarem en contra de qualsevol proposta que vulgui fer a Mas president, tot i que la present Iceta”, ha recalcat Coscubiela.

Però ha anat més enllà i, posteriorment, ha afirmat que si el candidat que es presentés des JxS i la CUP, sigui quin sigui, té “com a objectiu principal el desenvolupament de la declaració (independentista), per coherència Catalunya Sí Que És Pot no li podrà donar suport de cap de les maneres ”.

“Però si comença a entendre que això no es desbloqueja si no és a partir de recompondre forces a partir del dret a decidir i la celebració del referèndum, si algú està disposat a treballar per aquesta hipòtesi i reconduir la situació, podem parlar-ne” , ha dit.

Preguntat sobre la possibilitat que, davant la falta d'acord entre JxS i la CUP per investir un president s'acabessin convocant noves eleccions, Coscubiela s'ha negat a “especular” sobre aquesta hipòtesi.

En tot cas, ha lamentat que els comicis “s'hagin convertit en una mena d'arma que es llencen els uns als altres amenaçant-. No entrarem en aquesta guerra, en aquesta baralla. No som partidaris d'eleccions anticipades, perquè l'únic que farien és augmentar el clima d'inestabilitat política i social i de bloqueig ”.

És per això pel que ha retret a CDC que exhibeixi “aquella estratègia tan pujoliana d'apostar per dues coses a la vegada, una al matí i una altra a la tarda”.

Així, ha lamentat, mentre el cap de llista de CDC a 20D, Francesc Homs, “surt al matí per dir que el procés està aturat i requereix diàleg amb l'Estat, a la tarda la portaveu del Govern (Neus Munté) diu el contra, que tot queda igual ”.

Una “vella estratègia pujolista” amb la qual així CDC “mai s'equivoca”, ha ironitzat Coscubiela, que ha carregat també contra “l'estratègia de saltar del tren en marxa dos minuts abans que s'estavelli, un paper que sembla que vol fer Homs ”.

Etiquetas
stats